VM Auckland: Dansk Nacra17 på medaljekurs

Related Articles: Tre bådklasser indleder VM med OL-udtagelser , VM Auckland: Ups and...Down Under, VM i Auckland: Forrygende start for to danske både

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck fortsatte lørdag (fredag nat dansk tid, red.) deres stabile serie af resultater ved Nacra 17-klassens VM i Auckland, New Zealand.

Deres tre sejladser gav placeringer som 8, 5 og 7 – og det var for anden dag i træk en bedre serie end de nærmeste konkurrenter i topkampen. Dermed avancerede danskerne et enkelt trin i tabellen – fra fjerde- til tredjepladsen.

Søndag er sidste dag ved VM. Her er planlagt to fleetsejladser plus det klassiske Medal Race for top-10, hvor tæller pointene dobbelt.

På tredjepladsen er Cenholt og Lübeck blot et enkelt point efter Waterhouse/Darmanin (AUS) på andenpladsen. Med syv point op til førende Bissaro/Frascari (ITA) er også guldet i høj grad inden for rækkevidde, hvis tingene flasker sig for danskerne på sidstedagen.

Dyr sidste sejlads i 49erFX
I 49erFX lagde Ida Marie Baad og Marie Thusgaard stærkt fra land, lørdag, ved at vinde første sejlads og følge op med en femteplads i anden. Dermed var de godt på vej til at lukke hullet op til podiepladserne. På deres Facebook side kan vi læse: 'I dag var en meget svær dag. Vinden var det man kalder "kuk". Det vil sige at viden drejer utilregneligt meget og skifter styrke hele tiden. Det er sådan en dag, hvor man skal være glad, for hver en god sejlads man får.'

Før finaledagen ligger Baad og Thusgaard på en sjetteplads. De har 23 point op til podiet, så meget skal lykkes for dem i tre afsluttende sejladser for at komme tilbage i medaljekampen.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby ligger på en samlet 17. plads efter en 14, 12, 18-serie lørdag.

Warrer/Precht tæt på top-10
I mændenes 49er-klasse er det fortsat Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen, der markerer sig bedst blandt danskerne. Lørdag blev de noteret for en 24, 7, 13-serie, hvor 24. pladsen i første sejlads er deres nye fratrækker og derfor ikke tynger alt for meget indtil videre. Warrer og Precht ligger på en 11. plads før finaledagen. Pointene er tætte rundt omkring dem, så de har alle muligheder for at sejle sig ind i top-10 og dermed få adgang til Medal Race. Topplaceringerne er til gengæld langt væk.

Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl ligger på 23. pladsen som næstbedste danske 49er.

VM afsluttes natten til søndag, dansk tid.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker