VM Auckland: Ups and...Down Under

Mens de fleste herhjemme nok sov, kæmpede de danske sejlere bravt på dag fire ved VM for 49er, 49erFX og Nacra 17, der sejles ud for Auckland, New Zealand. Det var samtidig første "goldfleet"-dag, hvor alle de bedste mødes i samme felt.

At konkurrencen i guldfelterne er tæt blev understreget i Nacra 17, hvor alle topbesætninger fredag havde udsving i deres resultater hen over dagens tre sejladser.

Således var Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübecks stabile 9, 5, 4 den bedste serie blandt alle på dagen. Det sender danskerne tre pladser frem i tabellen til en samlet fjerdeplads.

De er blot fire point sølv- og bronzepladserne og har 11 point op til Bissaro/Frascari (ITA) på førstepladsen. Alt er således muligt før de sidste to VM-dage (lørdag og søndag) med i alt fem planlagte fleetsejladser plus et Medal Race.

Stærkt comeback i 49erFX
I 49erFX kom Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lidt tungt af sted med en 18. plads i første sejlads. Det fik de kraftigt revanceret i de næste to sejladser - med først en tredjeplads og dernæst en sejr.

Samlet rykker de frem fra tiende- til femtepladsen, og de har igen podiet inden for rækkevidde – med 13 point til en bronzeplads. Allerforrest har de forsvarende verdensmeste Bekkering/Duetz (NED) og OL-guldvinderne Grael/Kunze (BRA) slået hul til forfølgerne. Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby mistede lidt momentum, de dropper fem pladser tilbage til en samlet 16. plads, og første sæt om OL billetterne, ser ud til at gå til Aarhus-duoen.

Status quo i 49er
Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen faldt en enkelt plads tilbage – fra 11 til 12 samlet – efter en 14, 9, 9-serie. Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl ligger uændret på en 23. plads. Så på samme måde som i 49erFX, ser det ud til at første sæt i kampen om OL billetterne går til den mandlige Aarhus-duo.

De indbyrdes afstande mellem danskerne i 49er og 49erFX har stor betydning i forhold til den danske OL-udtagelse, hvor dette VM og VM 2020 midt i februar indgår.

Danskernes VM-placeringer - efter fredag 
49erFX (guldfleet)
5. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (18,3,1)
16. Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby (16,19,19)

Nacra 17 (guldfleet)
4. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck (9,5,4)
Nacra 17 (sølv)
30. Natacha Saouma-Pedersen/Mathias Borreskov (24,16,2)

49er (guldfleet)
12. Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen (14,9,9)
23. Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl (23,7,17)

49er (sølvfleet)
36. Michael Hansen/Mathias Sletten (2,25,3)
42. Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen (12,8,26)

Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker