Tre bådklasser indleder VM med OL-udtagelser

Related Articles: Er den gyldne danske 49er æra ved at slutte?, Er det en af de største skandaler i sejlsportens historie?

Otte danske besætninger fordelt på tre bådklasser har tilbragt de seneste uger i New Zealand som forberedelse til årets VM i 49er, 49erFX og Nacra 17, der sejles ud for Auckland, med start fra i morgen og frem til 8. december

Stævnet indleder samtidig de danske udtagelser til OL i Tokyo 2020. Danmark er for længst sikret en nationsplads i alle tre klasser - udtagelserne sætter navne på de sejlere, der senere får udstedt billetter til legene i Tokyo.

Udtagelsen afgøres over to stævner, henholdsvis det forestående VM 2019 plus det kommende VM 2020, der sejles i Australien til februar. Besætningen med det bedste samlede resultat i de to VM-stævner kan se frem til at sejle OL.

Tæt duel i 49erFX
I kvindernes 49erFX er to besætninger med i OL-udtagelsen. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har størst erfaring, de deltog også i udtagelsen frem mod Rio 2016, hvor de blev slået på målstregen af de senere OL-bronzevindere Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

"Det bliver en tæt udtagelse. Vi er to rigtigt gode besætninger. Jeg tror på, vi kan vinde, men det bliver ingen dans på roser, der er hård konkurrence," siger Ida Marie Baad.

Den anden danske FX'er er med Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby. Anne-Julie var også med i Rio-udtagelsen, dengang med søsteren, Maiken.

"Vi tænker det som et VM, fordi VM er noget, vi har prøvet før, og det er nemmere at sætte sig op til. Ja, det er også en udtagelse, men vi kan jo ikke styre, hvordan den anden båd sejler," siger Anne-Julie Foght Schütt.

Warrer klar til femte OL-udtagelse
I mændenes 49er tager 40-årige Jonas Warrer hul på sin femte OL-udtagelse - hvor han undervejs har prøvet hele spektret fra to missede udtagelser til to vundne, hvoraf den ene i 2008 førte til én af dansk idræts mest dramatiske OL-guldmedaljer.

"Det bliver fedt at komme i gang. Vi har trænet hårdt og lagt mange timer på vandet. Det vigtigste bliver at gå ud fortsætte de takter, vi har ligget og trænet - og så ellers prøve at lade hele cirkusset (med udtagelse, red.) glide lidt i baggrunden, selv om det ikke er nemt," siger Jonas Warrer, der danner besætning med Jakob Precht Jensen.

Yderligere tre besætninger er med i 49er-udtagelsen, henholdsvis Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl, Michael Hansen/Mathias Sletten og Daniel Nyborg /Sebastian Wright Olsen.

Klar favorit i Nacra 17
I Nacra 17 er to danske besætninger til VM-start. Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübcek er for anden gang med i en OL-udtagelse. De missede Rio 2016, men er til gengæld klare favoritter denne gang - efter de seneste flere sæsoner at have gjort sig gældende blandt top-10 i verden.

"Vi har ikke tidligere vundet en VM-medalje. Det går vi efter nu ved de to VM'er, og hvis det lykkes, så bør det også række til at vinde udtagelsen," siger Christian Peter Lübeck.

Cenholt og Lübeck har vundet bronze ved EM i både 2018 og 2019, mens en fjerdeplads ved VM 2018 i Aarhus er deres foreløbigt bedste VM-resultat.

Den anden danske VM-Nacra består af Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov. Det er en forholdsvis ny besætning, som har OL 2024 som det langsigtede mål. Dog har de allerede vist lovende takter med bl.a. U23 VM-sølv fra i år.

Kilde: Dansk SejlunionSeneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"