Brest / Atlantiques: Halvdelen af feltet i ’pit’

Related Articles: Brest - Atlantiques: Det her er vildt..!, HUGO BOSS: Alex Thomson cuttede selv bådens køl af!, Transat Jacques Vabre: HUGO BOSS ude - rammer 'UFO'...

Fire af de helt store trimaraner under betegnelsen Ultim Class deltager i øjeblikket i sejladsen Brest Atlantiques, som vi omtalte her på sitet i sidste uge.

Nu må halvdelen af feltet, altså to af bådene gå i ’pit-mode’ efter at de begge har ramt UFOs!

Det er ikke mere end godt en uge siden, at vi kunne berette at Alex Thomson og Neal McDonnals, om bord på HUGO BOSS, måtte udgå af Transat Jacques Vabre, da deres båd ramte et uidentificeret flydende objekt. Her blev Thomson & McDonnals nød til selv at fjerne en dinglende køl, som kun hang fast i hydraulik-anordningen. HUGO BOSS er efterfølgende kommer sikkert i havn på Kap Verde, efter at have sejlet 800 sømil uden køl!

Rio og Bahia
Edmond de Rothschild og Macif går begge i havn for reperation. Rothschild smutter ind til Salvador de Bahia, mens Macif har valgt Rio. Begge både har skader, efter at have ramt ’noget i vandet’ – Om bord på Edmond de Rothschild er der tale om et af de såkaldte Daggerboards, og hos Macif er det centerboardet som er smadret.

Lige nu er det netop de to både som er i front, med Rothschild som den førende, men deres pitstop vil naturligvis få følger og åbne muligheden for Sodebo Ultim 3 og Actual Leader, som udgør resten af feltet.

De fire Trimaraner har krydset ækvator, og nærmer sig en 1/3-del af vejen. Kom med om bord på Macif, og få en fornemmelse hvad det vil sige at sejle sådan et fart-monstrum. Selv om sejlerne i dag er godt 'pakket ind' - så skal der altså kæmpes noget... 

 Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen