Ups and downs for foils & classics

Årets sidste større A-class stævne i Europa var det franske mesterskab, der også i år blev sejlet på Lac d' Hourtin-Carcans - en sø i dobbelt størrelse af Arresø kun adskilt fra Atlanterhavet af en tynd strimmel land.

Eneste danske båd der havde taget de 2000 km på landevejen, var Tom Bøjland, der i det 52 både store felt blev nr. 10 - halvdelen af stævnet blev sejlet i foiling conditions og den anden halvdel i under otte knobs vind, hvilket betød at foilerne naturligvis havde deres kronede dage når der var luft, men at "classic A-class" bådene grundet mindre drag var helt fremme på de lette dage - det betød at der blev byttet gevaldigt rundt på placeringerne i top 10 igennem hele stævnet.

Vinder blev Emanuel Dode fra Frankrig, men mere bemærkelses værdigt er det at tyske Mathies Dietz der er rundet de 70 i år formåede at holde sig helt fremme i alle sejladser uanset vindhastighed og blev en solid nr. to, samt at den samlede nummer tre havde deltaget med en 10 år gammel classic båd.

Det viser blot at for at komme på podiet i A-klassen behøves man ikke nødvendigvis at være en 25 årig top-trimmet atlet, med det nyeste grej.Seneste nyheder
Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Kort Nyt

Leder BÅD 563: Det MÅ være tid til at åbne

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker