Ups and downs for foils & classics

Årets sidste større A-class stævne i Europa var det franske mesterskab, der også i år blev sejlet på Lac d' Hourtin-Carcans - en sø i dobbelt størrelse af Arresø kun adskilt fra Atlanterhavet af en tynd strimmel land.

Eneste danske båd der havde taget de 2000 km på landevejen, var Tom Bøjland, der i det 52 både store felt blev nr. 10 - halvdelen af stævnet blev sejlet i foiling conditions og den anden halvdel i under otte knobs vind, hvilket betød at foilerne naturligvis havde deres kronede dage når der var luft, men at "classic A-class" bådene grundet mindre drag var helt fremme på de lette dage - det betød at der blev byttet gevaldigt rundt på placeringerne i top 10 igennem hele stævnet.

Vinder blev Emanuel Dode fra Frankrig, men mere bemærkelses værdigt er det at tyske Mathies Dietz der er rundet de 70 i år formåede at holde sig helt fremme i alle sejladser uanset vindhastighed og blev en solid nr. to, samt at den samlede nummer tre havde deltaget med en 10 år gammel classic båd.

Det viser blot at for at komme på podiet i A-klassen behøves man ikke nødvendigvis at være en 25 årig top-trimmet atlet, med det nyeste grej.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen