Brest - Atlantiques: Det her er vildt..!

Fire store trimaraner af Ultim-klassen stak i går af sted fra Brest, i en 14.000 sømil lang Ocean sejlads som kaldes Brest – Atlantiques, via Brasilien og Cape Town, en tur rundt som i et 8-tal.

Starten var udskudt, oprindelige planlagt til mandag, men for meget luft forhindrede de fire sejlmaskiner i at krydse Biscayen - 'der er jo ingen grund til at gøre noget dumt', var deres fælles besked. 

Det var lige præcis noget af 'den for meget luft', som stadig satte de potente ’tri’s’ på en mandomsprøve, da starten endelig gik tirsdag. Boat speeden nåede op på over de 30 knob, hvilket betød at de fire kun var 10 timer om at krydse Biscayen – helt vildt at sejle over 300 sømil på ca. 10 timer.

Nyd lige denne video. Hvis du, lige som jeg – ikke er så god til fransk, så spol frem til 1:30 og blot nyd videoen, hvor bådene starter. Her er der virkelig tale om ’big boys – and their toys’…

De fire deltagere, og deres skipper: François Gabart (Trimaran Macif)Thomas Coville (Sodebo Ultim 3)Franck Cammas (Maxi Edmond de Rothschild) og Yves Le Blevec (Actual Leader) forøvrigt frækt at kalde sin båd 'Actual Leader' ;-)

 Seneste nyheder

Ny elegant Xer på vej – se galleri

World Cup, Miami: Stakkels sejlere

Dansk Sejlunion nytænker Diplomsejlerskolen


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen