HUGO BOSS: Alex Thomson cuttede selv bådens køl af!

Related Articles: Transat Jacques Vabre: Den store test er i gang, Transat Jacques Vabre: HUGO BOSS ude - rammer 'UFO'..., Transat Jacques Vabre: Syd var bedst. Men...

I går søndag kunne vi her på baadmagasinet.dk berette om endnu et uheld for den britiske sejler Alex Thomson - den mand er godt nok født under en uheldig stjerne, og endnu en gang må han udgå af en sejlads.

Denne gang er der tale om Transat Jacque Vabre - det man kalder 'kafferuten' fra Frankrig til Brasilien. HUGO BOSS båden ramte et uidentificeret flydende objekt, og kølen på Alex Thomsons båd blev slået så løs, at den kun hang og dinglede i hydraulik fæstningen.

Skåret kølen af
Her mandag formiddag er der så kommet en opdatering fra teamet. Efter at have kæmpet en stor del af natten, med at stabilisere båden, - men også fået noget søvn og kontakt med Shore-crew (land, red.) - så er man altså nået til den erkendelse at det vil være sikrest at fjerne kølen helt fra båden.

Det var simpelthen for farligt at lade kølen hænge der og dingle, så Alex og hans gast Neal brugte en del timer på at løsne kølen fra den ramme som styrer hydraulikken. Båden sejler altså rundt nu ude i Atlanten uden køl! Begge ballasttanke er fyldt, og de to foils er slået helt ud, for på den måde at stabilisere båden, som lige nu søger mod land. Den næste opgave er at finde ud af, i hvilken retning de søger - Det er endnu ikke besluttet hvor HUGO BOSS går i land, men da uheldet skete var de nord-vest for De kanariske Øer, og mon ikke de ender der?Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

★ Test af motorbåd

★ Liebhaverbåd: Riva Olympic

OL

Det kan blive et meget varmt OL i 2032

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker