Favoritten gik hele vejen

For første gang nogensinde blev der af Hellerup Sejlklub afviklet et 'North European Championship' for Int. Contender, og 17 joller fra hhv. Danmark, Tyskland og Norge havde fundet vej til stævnet. Der blev sejlet på en bane nordøst for Hellerup Havn, og her kan man, næsten så sikkert som amen i kirken, være sikker på meget skiftende vindstyrker, og fra meget varierende retninger. Der var lagt op til et par meget ambitiøse dage med fem sejladser hen over lørdag/søndag - og lige præcis de uforudsigelige vindretninger/styrke drillede sejlerne. 

Lokale favoritter
Blandt favoritterne var de lokale sejlere Søren Dulong Andreasen og Jacob Kristensen, men også Jesper Armbrust fra ASC (Aarhus, red.) - og ikke mindst verdensmester Max Billerbeck fra Tyskland, måtte naturligvis regnes med blandt favoritterne.

Lørdag var præget af fin mellemluft, en vindstyrke som er Max Billerbeck’s specialitet, men det lykkedes alligevel Søren Dulong Andreasen at holde ham på afstand og kunne derfor tage hele fire ”prikker” i de fire første sejladser, imponerende. Mon lokalkendskabet spillede gæsterne et lille puds her? For lige præcis Jacob Kristensen og Jesper Armbrust gjorde det også godt med placeringer umiddelbart efter. I midterfeltet var der ligeledes mange gode dueller mellem bl.a. Thomas Hernø, Tobias Jokisch (NOR), Sebastian Vagt (GER) samt andre sejlere. I dagens sidste sejlads kom der så nogle af de kraftige lokale vindspring indover banen, som betød at der blev vendt fuldstændigt op og ned på rækkefælgen af sejlere som rundede topmærket. Sejlere fra midten af stillingsrækken planede rundt som de første og i komfortabel afstand kom så topsejlerne.

Der blev kæmpet
Ikke mindst fra sejlerne nede i feltet, som så en mulighed for et topresultat, men også fra favoritterne som dels havde et internt opgør, men også måtte kæmpe hårdt for at sejle sig tilbage til toppen af placeringen.

Efter lørdagens fem sejladser var stillingen: 1 Søren d. Andreassen, 2 Max Billerbeck, 3 Jacob Kristensen og 4 Jesper Armbrust.

Søndag så umiddelbart ud til at blive en forlængelse af lørdag, både vejrmæssigt men også pointmæssigt. Men det var kun lige indtil der sidst på dagen drev store grå skyer ind over baneområdet med efterfølgende meget kraftige vindstød, styrtregn og meget kort sigtbarhed. Det varede dog kun kort tid, og baneledelsen valgte at fortsætte sejladsen.

Efter 10 sejladser og en fratrækker endte det samlede resultat uændret:
1. Søren Dulong Andreassen (Hellerup Sejlklub)
2. Max Billerbeck (Wassersportverein Kollmar e. V.)
3. Jacob Kristensen (Hellerup Sejlklub)
4. Jesper Armbrust (Aabenraa Sejl Club)
....Link til den samlede resultatliste her

Og - Link til billeder fra Per Heegaard på FB her

Fakta:
International Contender er en australsk ”single hand” jolle konstrueret i 1965 og nu udbredt til det meste af verden. Båden er en såkaldt Skiff jolle, dvs. at rorsmanden står i trapez. Det betyder samtidigt at båden kan bære betydeligt mere sejlareal end tilsvarende joller og opnår derfor betydelig fart gennem vandet.
Båden kan sejles af de fleste som har jolleerfaring, men bør veje 60 kg eller derover. Idealvægten er i denne klasse en meget bred størrelse. De fleste sejlere vejer mellem 65 og 110 kg.
I Danmark er de mest aktive sejlklubber Hellerup Sejlklub, Århus Sejlklub, Roskilde Sejlklub samt andre sejlklubber spredt ud rundt om i landet. I de 3 førstnævnte havne ligger der både som kan lånes til prøveture gennem Danish Contender Association (DCA)
Klassen er kendetegnet ved at være en aktiv klasse med et særdeles godt socialt fællesskab og et højt ambitionsniveau, men samtidig med plads alle.Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"