Harboe Cup 2019 præget af vind

Harboe Cup blev traditionen tro afviklet sidste weekend, og vejrudsigten forudsagde meget vind, meget vand og dermed hårdt arbejde for den mere end 410 sejlere som var mødt op. Men solskinsbyen, som Skælskør også kaldes, levede næste op til sit navn - den dystre udsigt til trods.

Flot lørdag
Lørdag blev en ganske flot sejladsdag med vind mellem 4 og 10 m/s og fra middag, også med sol og varme. Der blev generelt sejlet mellem tre og fem sejladser på alle baneområder, og RS Tera Sport som afholdt deres første officielle DS ungdoms DM var kommet godt fra start. Vinden holdt sig i det sydvestlige hjørne, med deraf følgende gode muligheder for søsætning fra Kobæk Strand.

Natten over tog vinden til og vandet kom også, men fra søndag morgen blev det heldigvis igen tørt. Vinden holdt sig dog i den friske ende med 6-12 m/s, stadig fra sydvest. Det betød at lørdagens strabadser blot blev genopfrisket for de mange sejlere, og endnu en dag med hårdt arbejde måtte begynde.

To optimale dage

For RS jollerne Feva og Tera (Sport og Pro, red.) blev det to dage med optimale forhold på Skælskør Nor, hvor de mange danske og svenske sejlere fik kæmpet sig gennem ni sejladser med frokost på land begge dage.

Beskyttet farvand
På Skælskør Fjord fik Optimist B og C to dage med frisk vind, og det beskyttede farvand gav gode muligheder for langt de fleste, for at få nogle fine sejladser og erfaringer med hjem.

DS Grand Prix serien
Agersø Sund ud for Kobæk Strand husede resten af klasserne, som alle også deltager som en del af DS Grand Prix serien. Der blev sejlet seks til ni sejladser i de mange klasser, hvor Laser klassen også havde DIF DS DM for Standard og klassemesterskab for flere af de andre Laser klasser.

Regnen kom først rigtigt tilbage under præmieoverrækkelserne, som i Kobæk var rykket ind hos Kobæk Strand Konferencecenter og i Lystbådehavnen i det opstillede telt.

Stævnet var nr. 49 i rækken af efterårsstævner som Skælskør Amatør-Sejlklub har afholdt i netop denne weekend, og forberedelserne til næste års jubilæumsstævne nr. 50 er allerede i gang. Harboes Bryggeri er naturligvis med igen og sørger som normalt godt for de mange deltagere.


GalleriSeneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt