Knarr DM: Vandt med sin 'træ-knarr'

OD 46 Pollux blev søsat første gang i af 1965 fra Børresens Bådebyggeri i Vejle. Ejet tidligere af Theo Bjerg – købt i 2017 af hans søn Troels Bjerg. I dag er det Knarr klassens absolutte flotteste, efter den er blevet restaureret hos Walsted på Thurø.

Med Troels Bjerg på roret, og hans mangeårige gaster Paul Leroy og Johannes Olesen Larsen - var de, de suverænt hurtigste på banen, da årets DM skulle afgøres. Tre førstepladser, en anden samt en fjerdeplads, gav sølle ni point i den samlede stilling, og en suveræn sejr.

Søderlund i front
Lørdag aften første Henrik Søderlund, men kun med et enkelt point. Da deres udsendte talte med Henrik under Knarr klassens ”udsøgte” festmiddag – Skipperlabskovs, med retten til at købe egne drikkevarer - var han også tvivlende om besætningen kunne hive mesterskabet hjem. 'Troels sejler bare lidt hurtigere i sin træ Knarr, og når besætningen også sejler klogt, skal de komme frem i forreste række'.

Den profeti beviste så OD 46 Pollux så søndag med to førstepladser i træk, dermed var mesterskabet placeret sikkert hos Troels Bjerg og kompagni. Henrik Søderlund sejlede nu heller ikke ringe selv, med to førstepladser, en anden – og en tredjeplads - men mesterskabet var tabt, da en 11. plads skulle tælles med! Så stod der 18 point, hvilket gav en samlet andenplads.

Store forventninger til IKC-mesteren 
IKC - mesteren Lars Gottfredsen, med besætningen Anders Fisker, Kasper Bonnevie og Jesper Kjer var i en klasse for sig, da IKC nr. 51 blev afviklet fra San Francisco Yachtclub på Tiburon, primo september. Det stillede helt naturligt forventninger til holdet om, at vise samme klasse til årets DM i Skovshoved. På trods at de sejlede i egen Knarr OD 90, formåede de ikke at vise samme styrke på Øresund. Alligevel klemte de sig ind på en samlet tredjeplads.

Sejladsforholdene var perfekte og stævneleder Henrik Asbjørn og bane leder Peter Lübeck fik seks perfekte sejladser. 'Troels sejr viser med al tydelighed at en velholdt og opdateret træ Knarr er mindst lige så konkurrencedygtigt som en glasfiber Knarr' fortæller Henrik Søderlund som en klar opfordring til at flere træ Knarr' finder tilbage på kapsejladsbanen.

Med 29 besætninger på startlinjen, var årets Knarr DM, blandt de største klassemesterskaber i 2019. 'Jeg forventer vi bliver endnu flere i 2020' fortæller Henrik Søderlund, der selv sidder i Knarr klassen kapsejladsudvalg. 

Link til resultatlisten her

knarrdmtroelsbjerg

Troels Bjerg i Knarrfeltet flotteste. Det forlyder at konkurrenterne holder sig lidt på afstand til denne flotte båd, man skulle jo nødig...

Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt