Hansen Sailing Team Danmark Rundt: Rekorden i sigte – men...

Related Articles: Hansen Sailing Team går efter rekorden Danmark Rundt

GALLERI - Hansen Sailing Team blæste ned igennem Øresund i dag, til tider med 12-14 sekundmeter i nakken, godt halvvejs til mål i Kiel. Vi har ikke præcise data nok til regne ud hvordan holdet ligger an i forhold til den eksisterende rekord, men umiddelbart ser det rigtig positivt ud – båden har sejlet mere eller mindre konstant i høj fart, med frisk til hård vind i gode vinkler. 

Kryds til sidst?
Modeller der blev kørt inden start, viste at hvis vejrudsigten holdt, og det lykkedes teamet at sejle båden effektivt, så ville der være gode chancer for at sætte ny rekord Danmark Rundt. Det springende punkt bliver vindretningen, når de skal sejle mod vest, fra Bornholm til mållinjen i Kiel. Pt ser det desværre ud til at lavtrykspassagen medfører at vinden drejer fra nordvest til sydvest i den periode, sejlerne skal mod vest fra Bornholm. En god del af tiden på sidste etape vil i så fald blive kryds. 

Begge Kielerkanelens ender
Som du kan læse i en tidligere artikel her på sitet, lyder rekorden på 3 døgn, 8 timer, 00 minutter og 18 sekunder, sat af VO60’eren Nokia i 1999. Distancen er 775 sømil, og der sejles fra Brünsbüttel ved Kielerkanalens sydvestlige ende, nord om alt der hedder Danmark, rundt om Bornholm og tilbage til Kiel – dvs Kielerkanalens nordøstlige ende. 

Ingen varm kaffe
Sejlmager fra One Sails, Mads Christensen, fortæller at de havde aftalt med teamet, at komme ud med varm kaffe, når båden passerede Helsingør. Men vejret var så hårdt, at det var umuligt at gennemføre. I stedet havde sejlerne på Hansen Sailing Team brug for hjælp med redningsvesterne. To af dem havde blæst sig op, formentlig som resultat af meget vand i båden. I stedet for varm kaffe, fik sejlerne overrakt friske redningsveste.

Dobbel broach under gennaker
Som man kan se på billederne, besluttede holdet at sætte en A3, en slags storm-gennaker, kort efter at båden passerede Helsingør. Imidlertid satte rullelinen sig fast under tromlen, og båden røg ud i et par friske broach (se galleri, red.) – de skar ukontrolleret op i vinden, og måtte kæmpe en del for at få styr på situationen. Det endte med at de tog sejlet ned igen.

Bådmagasinet på den våde plet
Længere syd, ved Hven, ventede Bådmagasinets utrættelige chefredaktør Søren Øverup i motorbåd, klar med det store zoom-objektiv. Men vejret var hårdt og bølgerne store – motorbåden satte stævnen ned i en bølgedal, og næste bølge ville hellere rulle over båden end under den. Og dermed var det forbi med det kamera. Billederne du ser her, er dels taget af Mads Christensen ved Helsingør, og dels af Carl Øverup syd for Hven (med mobiltelefon).

img 1306

Redaktøren tilføjer: Elliott35ss med Team Hansen om bord, her fanget syd for Hven. Bådmagasinet lå egentlig klar med Canon 400 mm teleobjektiv, men en større bølge på vej derover ødelagde kameraet!!! Dødt, sorte billeder - kald mig for amatør, uheldig - eller hvad I har lyst til? Længe leve iPhonen. Foto: Carl Øverup

 

 

 Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker