Hobie 16 Spi - for første gang et DS-DM

Skovshoved Sejlklub var vært for årets DM i Hobie 16 Spi, som for første gang blev afholdt som et officielt DS-DM. Hobierne startede nemlig tilstrækkeligt mange joller - minimum 10, som det forlyder i de nyeste DM-statutter.

Lørdag var en udfordrende dag på Øresund, med regn fra morgenstunden og en kraftig stabil vind fra syd. Baneleder Anders Lund fik gennemført fem gode sejladser - men der var vist ikke nogen, som fik spist deres madpakker - heller ikke på dommerskibet! Søndag var diametralt modsat - formiddagen forløb med spejlblankt vand, og risiko for ikke at få gennemført nogen sejladser overhovedet - men heldigvis byggede vinden op, og fra middag blev der gennemført fire fair sejladser.

Guld og sølv blev i familien
Med 10 nettopoint efter ni sejladser og en andenplads som fratrækker, kunne Daniel Bjørnholt fra Kraftcenter Århus og Emilie Strøm Jacobsen fra Middelfart Sejlklub overbevisende blive hyldet som DS Danmarksmestre i HobieCat 16 Spi. Sølvmedaljerne blev i familien da Daniels bror Nicolaj Bjørnholt sammen med Michelle Jensen fra Hadsund Sejlklub vandt sølv, mens Mikkel fra Egensedybet og Calle Hultin Sørensen fra Thurø tog bronze.

Hobie-sejlerne efterlevede som vanligt ‘the Hobie way of life’ med hyggeligt fællesskab og god mad - og det var fint at se både nye og unge besætninger blandt deltagerne.

Protest på distancen
Fra sejlerne der deltog skal vi her på sitet vidrebringe en tak til alle som bidrog til at det blev en meget vellykket weekend - incl. protestformand Jens True, som i vore moderne digitale tider var klar til protestbehandling via Skype i Struer.

hobie16spi podie

Hobie16 Spi podiet, top-3 - som for første gang i historien kunne få overrakt DS-DM medaljer. Foto: Anne Klint Bergh★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd