EM for 12mR i Skagen nærmer sig

Related Articles: 12mR event i Dyvig med royal deltagelse, 12mR VM: Forrygende start for Jesper Bank & Co., 12mR VM: Jesper Bank & Co. gik hele vejen, 12mR: Stort mesterskabs-stævne til Skagen, Dramatisk bomning: Nykårede europamestre i 12mR Wings smider masten

Første afdeling af EM for de store klassiske sejlbåde i Skagen afvikles i dagen fra den 23. til 25. august 2019. Der er tale om sejlsportens kongeklasse – de såkaldte 12mR både.

Der deltager 10 både med hver 17. mandsbesætning, og det specielle er blandt andet, at alle bådene er bygget før 2. verdenskrig og er eksempler på det fornemste bådebyggerhåndværk man kan tænke sig. De 10 både ankommer i ugen op til sejladserne - altså i skrivende stund, og bådene vil, når de er i havn, være placeret i auktionsbassinet, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på.

Fredag er der træningssejladser hele dagen. Lørdag morgen rigger alle til og klokken 9.30 begynder de første at sejle ud. Der sejles på en kapsejladsbane der ligger lige syd for havnen. Bådene forventes i havn igen ca. kl.16.30. Samme program søndag hvor præmieuddelingen foregår ved auktionshallen ca. kl. 17.00.

Flot vandrepræmie
Ruths Hotel har udsat en vandrepræmie til den vindende båd efter sejladserne i Skagen – Jørgen Philip-Sørensens mindepokal. Præmien er som nævnt en vandrepræmie - en model af den store J-båd Ranger som blev bygget i 2003 i Skagen. Præmien er også en tilkendegivelse af at Skagen by fremover ønsker at afholde de store sejlsportsarrangementer som klæder byen. Skagen har igennem mange år været udgangspunktet for store kapsejladser. Først Skaw Race som blev gennemført jævnligt fra 1950 til år 2000, dernæst Farr 40 sejlads og senest Drage Gold Cup i 2009 med Royal deltagelse. 


Kom ned i Skagen havn og se de flotte både, få en snak med sejlerne og nyd den maritime stemning. Samme weekend er der nemlig også besøg af klassiske biler – Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar og Skagen fiskeriforening er på kajen med smagsprøver.

Anden afdeling
Weekenden efter på Marstrand sejles de sidste sejladser i europamesterskabet og vinderen kåres. Dette betyder at bådene sejler fra Skagen til Marstrand efter weekenden og gør sig klar til kapsejlads igen på den anden side af Kattegat. Den forsvarene europamester ”WINGS” er med i Skagen. Der er lagt op til en hård dyst mellem de 10 store både som hver vejer 30 tons. Det kræver en sikker hånd og godt teamwork for at komme øverst på podiet.
Mange af bådene har ikke indenbords motor så alene havnemanøvren er en udfordring. Skagen Havn, Harboes Bryggeri, Kutteren OKE, tøjfirmaet Kaufmann, lokale pengeinstitutter m.fl., er sponsorer og med til at sikre et vel tilrettelagt sejlsportsstævne på et højt niveau.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker