Stort dansk hold til OL-generalprøve i Tokyo

Tæt ved OL-havnen i Enoshima ligger et lille hotel, som i tre augustuger er mere eller mindre "overtaget" af det danske sejlerlandshold.

Holdet er af sted med hele det olympiske setup, som foruden sejlere og komplet trænerstab også tæller fysioterapeut, regelekspert og egen kok. Dermed har sejlerne daglig adgang til præcis de samme faciliteter, de samme hjælpere og den samme ernæring, som de vil opleve ved OL om et år - alt sammen med det formål at sikre optimale betingelser for at præstere på vandet.

Den aktuelle, sportslige anledning er to stævner, som i direkte forlængelse af hinanden sejles i OL-området i Enoshima ved Tokyo.

Fra 17. til 22. august gælder det den olympiske testvent, kaldet "Ready Steady Tokyo" (For-OL), og fra 27. august til 1. september er Enoshima vært for en regatta i World Cup-serien.

Sportschef: Rutiner på plads
"For os handler det om at teste hele det setup, som vi skal arbejde under ved OL. Vi skal have nogle rutiner og dagsrytmer ind i kroppen, og vi skal have alt det praktiske med mad og indkvartering til at fungere. På den måde ved vi, hvad der venter om et år, så vi til den tid kan fokusere 100 procent på det sportslige," forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, fra Tokyo.

OL-sejladserne skal afvikles på fem baner ud for Enoshima. I Rio i 2016 var OL-banerne vidt forskellige, mens de i Tokyo er mere ensartede.

"Det giver os den fordel, at vi ikke behøver tilbringe helt så meget træningstid i Tokyo som i Rio. Allerede nu har vi et godt kendskab til de sejladsforhold, som vi forventer at møde ved OL," siger Thomas Jacobsen.

Det er i kraft af særskilt støtte fra KIRKBI A/S - tildelt via Team Danmark - at sejlerlandsholdet har fået mulighed for at stille med et komplet olympisk setup ved de to stævner.

Her er holdet
Ligesom ved OL gælder også ved For-OL, at hver nation blot må stille med én sejler eller besætning i de klasser, hvor nationen er OL-kvalificeret. Det betyder danske både i fem klasser:

Nacra 17 - Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck
49erFX - Ida Marie Baad og Marie Thusgaard
49er - Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl
RS:X (K) - Lærke Buhl Hansen
Laser Radial - Anne-Marie Rindom (og Anna Munch)

I Laser Radial er Danmark tildelt en ekstra plads, fordi enkelte kvalificerede nationer ikke stiller til start. Derfor er Anna Munch med i feltet sammen med verdens- og europamester Anne-Marie Rindom.

Ved World Cup'en kort efter For-OL bliver holdet suppleret med Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby i 49erFX og Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen i 49er.

Kilde: Pressemeddelelse Dansk SejlunionAmerica's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder