Svensk dobbelt straf åbner for Rindoms gulddrømme

Related Articles: Laser Radial VM: Up and Down for Rindom, Radial VM: Rindom forfulgt af uheld - vm-guldet syntes langt væk!

Noget der lignede en sikker og solid VM-føring for den svenske Josefin Olsson, blev mandag omsat til en kæmpe skuffelse. Olsson, som med serien 1-2-3-5-2 har ført fra dag ét, måtte i dag indkassere hele to 'disk' - og VM guldet syntes for alvor væk for den svenske Radial sejler, men til gengæld i spil for top fem, hvor Rindom leger med som yderste bejler.

To gange disk!
Den svenske radial sejler fik et gult flag, med 45 sekunder til dagens første start - Olsson skulle have brugt roret ulovligt (rokke, red.) til at holde hendes plads på linjen, hvilket udløste en straf. Da Olsson udfører straffen (720 graders vending, red.) - ja der må hun været blevet en smule rundtosset, for hun kom kun 540 grader rundt. Olsson sejlede sejladsen, kun for at konstatere, at hun var blevet diskvalificeret.

For at gøre ondt værre - ja så fik hun endnu et gult flag i dagens anden sejlads, og med to gule flag er man altså ude af sejladsen. Sådan forvandler man en solid vm-føring til en 12. plads! Ekstremt ærgerligt for den svenske Josefin Olsson, som ellers har sejlet et forrygende stævne.

Åbning for toppen
Med den solide svenske føring sat over styr, er der pludselig åbnet op i toppen, hvor Anne-Marie Rindom har indtaget femtepladsen, efter en dag hvor hun var tilbage hvor vi kender hende. Rindom sluttede af med en fjerde, og ligger lige nu på en delt femteplads. Med 10 point op til guldet og kun fire point til sølvet, og med to dage og fire sejladser igen, kan alt ske. Rindom er dog suverænt den, af dem i top fem som har brugt den tungeste fratrækker, så der er kun én vej - og det er ud over bakkerne - VM podiet er inden for rækkevidde.

Munch en smule tilbage
Anna Munch måtte i dag bruge sin fratrækker, da en 36. plads i mandagens første sejlads var en realitet. Munch kom dog flot tilbage og lavede en 17, men samlet kunne dette ikke ændre på at Anna ryger en smule baglæns i den samlede tabel. Her dagen før de to sidste sejladser ligger hun på en samlet 25. plads ud af de 111 startende.

Kilde: Search Magazine samt det Svenske Sejlforbund

Link til den samlede resultatliste her