Radial VM: Rindom forfulgt af uheld - vm-guldet syntes langt væk!

Det så ellers så eminent ud, da Anne-Marie Rindom sejlede en prik hjem i vm-stævnets første sejlads. Efterfølgende havde den danske favorit snuden lidt for langt fremme, og måtte indkassere end ’disk’ i anden sejlads. Ok, der findes jo netop en fratrækker i sådan et stævne, det var måske blot lidt tideligt at bruge den, var vores umiddelbare reaktion lørdag.

Mistet muligheden for guld?
Og lige præcis søndag skulle det vise sig at Rindom måtte indkassere endnu en tung placering. Nummer 28 i tredje sejlads, hvor en brækket rorpindsforlænger blev synderen. Bestemt ikke noget resultat der kan bruges til meget, når man samtidig slæber rundt på en ’disk’ – guldet syntes pludselig rigtig langt væk!

Stærkt comeback
Men, med endnu en prik i seriens fjerde sejlads, og en fjerde i femte sejlads, så er Rindom tilbage i top 10, om end med en del point op til den førende, som for øvrigt kommer fra Sverige. Med serien 1-2-3-5-2 har Josefin Olson lagt sig i en solid føring, med 6 point efter fratrækker, ned til amerikanske Page Railey der også slæber rundt med en tung placering.

På Sejlerlandsholdets Facebook side kan man læse: ’Vi fik endelig gennemført tre sejladser, men det var ikke uden problemer. Uheldet følger mig (efter tyvstart lørdag, red.), og i første sejlads i dag (søndag, red.) knækker rorpindsforlængeren på første opkryds. Det betyder, at jeg hele sejladsen ikke kan hænge fuldt, og min bådfart er langsom. Øv, men jeg kæmper og bliver 28 i mål," skriver Rindom i en opdatering efter dag tre. 'Mellem sejladserne skifter jeg hurtigt til en ny pind og ender 1’er og 4’er i de to næste sejladser. Vinden drillede en masse i dag og var meget ustabil, derfor var det otte lange timer på vandet'

Munch med fremgang
Anna Munch, vm-stævnets anden dansker, havde en rigtig godt søndag, og med serien 12-11-9 sejles det danske stortalent sig frem i den samlede stilling, og indtager 23. pladsen - en Super-Sunday, der kunne bruges til noget.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen