Vegvisir Race får igen egen øl

Den store kapsejlads Vegvisir Race har indgået en samarbejdsaftale med det lokale Krenkerup Bryggeri og de medarrangerende sejlklubber om produktion og salg af øl af fineste kvalitet før, under og efter eventet der starter 15. august.

Vegvisir Race Beer – sådan lyder det velklingende navn på den øl som de medarrangerende sejlklubber får tappet som private label af Krenkerup Bryggeri – det lokale bryggeri på Krenkerup Gods, ved Sakskøbing i Guldborgsund Kommune.

Samarbejdsaftalen mellem bryggeriet, sejlklubberne og Vegvisir Race betyder bl.a., at deltagere og interesserede vil kunne købe Vegvisir Race Beer på havnene i Nykøbing, Stubbekøbing og Guldborg. Pengene fra salget går ubeskåret til sejlklubberne, der investerer masser af tid og kræfter i begivenheden. 

– Vegvisir Race giver os en mulighed for at vise, hvad sejlsport er og hvad den maritime livsstil kan tilbyde. Vi håber dermed at medvirke til, at sejlklubberne får flere medlemmer ikke mindst blandt børn og unge. Og det er netop til udvikling og vedligehold af klubbernes ungdomsarbejde, at vi kan bruge et eventuelt overskud fra ølsalget på havnene, siger Jørgen Bojesen fra Guldborgland Bådelaug.

Morten Brandt, som er ophavsmand til ideen bag Vegvisir Race er glad for den store opbakning fra de frivillige i sejlklubberne og håber at ølsalget vil kommer dem og sejlsporten til gode:

– Jeg er dybt taknemmelig, og har stor respekt for de mange kræfter og den store kærlighed de frivillige ildsjæle lægger i begivenheden. Jeg ved, at mange deltagere de to foregående år har fremhævet den gæstfrihed, de bliver mødt med i Guldborgsund Kommune. Derfor er jeg også glad for samarbejdet med Krenkerup Bryggeri, der vil komme klubberne, eventet og bryggeriet til gode, siger han.
 
Også Krenkerup Bryggeri glæder sig over at være en del af et event, der både er lokalt og internationalt og som sætter landsdelen og Guldborgsund Kommune på landkortet:
– Vi er glade for, at arrangørerne af Vegvisir Race har valgt lokalt brygget kvalitetssøl. Vi håber, at der bliver taget godt imod Vegvisir Race Beer – både blandt deltagerne og blandt de mange tilskuere, der forhåbentlig vil støtte op om arrangementet i de tre byer, siger Thomas Glæsner Henriksen, der er salgs- og marketingchef hos Krenkerup Bryggeri.

De tre nøglepunkter
Deltagere og interesserede vil kunne forudbestille Vegvisir Race Beer flaskeøl, så den er klar til afhentning i Nykøbing Falster midt i august, hvor eventet finder sted. Tilskuere til sejladsen vil også kunne købe race-øllene, enten som fadøl som nydes på havnene, eller som flaskeøl til at tage med hjem.

Ølsalget vil foregå fra begivenhedens eventcentrum på Slotsbryggen i Nykøbing Falster, hvor starterne går, og hvor de mange side-events finder sted. Også i Guldborg, hvor bropassagen samler mange tilskuere og i Stubbekøbing vil der blive solgt fadøl. I Stubbekøbing bliver det i forbindelse med sejlernes passage af det såkaldte ”Stubbekøbing Fly By-mærke” lige ud for havnen.

– Sejlerne begynder at ankomme søndag den 11. august og havnen bliver mere levende. Vi starter underholdningen fra onsdag aften den 14., mens den officielle del med et hav af aktiviteter på havnen starter den 15. Aktiviteterne har fokus på havmiljø, genbrug og renere kyster. Men der er også kunstudstilling, korsang og live-musik. Vi håber der vil vrimle med mennesker, siger Carl Erik Hansen, formand for Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing.

Om Vegvisir Race
Vegvisir Race 2019 byder på 2Star og singlehand-sejlads. Fælles er for alle baner bliver store udfordringer, store naturoplevelser og store krav til deltagerne. Der bliver tale om den mest komplicerede navigation nogen dansk kapsejlads byder på ligesom sikkerheden vil være højere end andre sejladser.
Sejlerne kommer maksimalt til at bruge to nætter og to dage på havet. Løbsledelsen vurderer, at det er længe nok til at deltagerne når deres grænse og får kontakt til det indre Vegvisir.

Vegvisir Race løber fra torsdag den 15, august til lørdag den 17. Starterne er kl. 18.00 fra Nykøbing, mens Guldborg passeres et par timer senere. Der er 14 ledige startnumre tilbage til årets sejlads.

Læs mere om Vegvisir Race her.

Bestil Vegvisir Race Beer til afhentning i Nykøbing Falster her.Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt