Danske Ligasejlere udfordret af svære forhold

Forholdene i russiske Neva udfordrede de to danske besætninger, der sejlede for en top-6-placering til den tredje kvartfinale frem mod SAILING Champions League. Alle tre kvartfinaler i SAILING Champions League er nu sejlet, kun tre danske klubhold klarede at gå videre til finalen. 
 
I den tredje kvartfinale der blev sejlet i Rusland gik hverken BANDHOLM EAGLES eller SEAHORSENS gik videre til finalen og må tage tomhændede hjem. 
 
Ingen hold går videre fra Sankt Petersborg.
Det bliver dermed de tre besætninger, der kvalificerede sig tidligere på året på Mallorca, der skal repræsentere Danmark når der er i august, sejles SAILING Champions League i Schweitz. KDY SHARKS, KALØVIG COBRAS og SEAHAWKS er de tre danske klubber der skal heppes på når de bedste klubhold i august mødes og sejler om det altafgørende trofæ og titlen som ’verdens bedste klubhold’.
 
Indfriede ikke ambitionerne
Der var ingen tvivl om at de to hold var taget til Rusland til tredje kvalifikationsrunde og var kommet for at sikre sig en af de eftertragtede 6 pladser til finalen. Forholdene gjorde det svært. BANDHOLM EAGLES fortæller her lidt om hvordan strømmen i den store flod besværliggjorde det sejladserne.
Skipper Bo Schulein fortæller ”Det var utrolig svære forhold at sejle under. Der var 3 knobs strøm. Springende vind - ligesom at sejle for DOKK 1, og hvis vi kom for tæt på kysten fik vi søgræs på kølen. Grundet den kraftige medstrøm blev vi nød til at sejle med vinden indtil lige før start, blot for ikke at drive over linjen”.

BANDHOLM fortsætter, ”Selvom vi ikke kom top 6 har vi lært utrolig meget og tager en masse erfaring med hjem som vi kan bruge i Sejlsportsligaen, og vi tager også med hjem at vi fik øvet starter mod nogle af de bedste hold i verden”, lyder det fra skipperen. 
 
SEAHORSENS ender med en 16. plads og BANDHOLM EAGLES på en 18. plads.

Tyskerne sejrede
Selvom de danske hold var presset på strøm og vindforhold, var det altså ikke kun de russiske hjemmebanehold der kunne håndtere forholdene. Sejren gik til et af de tyske hold. Et stærkt hold, som de andre kvalificerede klubhold fra de to andre kvartfinaler således møder i St Mouritz i august.

Ligesom BANDHOLM EAGLES var SEAHORSENS også ærgerlige over ikke at nå finalen. Sidstnævnte hold der blev bedste placeret af de to, nikker også til at forholdene var svære. De kunne ligeledes også godt kunne have ønsket at stævnearrangørerne havde prioriteret mere sejladstid til sejlerne frem for at lade det være et ’prestigeprojekt’, som sejlerne lidt skuffet udtrykker det. Stævnet kom sent i gang da bådene ikke var klargjort da fokus til tider var et andet sted. På trods af at der var lidt skuffelse at spore så siger SEAHORSENS dog, at ”socialt har det været en kæmpe oplevelse som vi kan bruge senere hen og vi har lært en masse – vi håber meget at vi kan være en del af SAILING Champions League igen”, lyder det fra Jeppe Bregendahl. 
 
De seks placeringer gik til andre nationer, og fordelingen ser således ud. 

1.Bayerischer Yacht-Club (Germany)
2. Wassersport-Verein Hemelingen (Germany)
3. Union Yacht Club Wolfgangsee (Austria)
4. PIRogovo (Russia)
5. Regattaclub Oberhofen (Switzerland)
6. St. Petersburg Yacht Club (Russia)

Se alle resultaterne her.

Bandholm Sejlklub drømmer om DM

En heatsejr i næstsidste sejlads fik Bandholms bedste sejlere med hjem fra Champions League i weekenden. Men det var ikke nok til at gå videre fra semifinalen i Skt. Petersborg. Nu er drømmen at vinde Sejlsportsligaen

Kravet var en top-seks placering ud af 20 i Skt. Petersborg, og en strøm lå langs Vinterpaladset. Det var ikke til Bandholm-drengenes fordel, siden de er bedst på åbent hav. Men de måtte også erkende, at de andre bare sejlede ”pissegodt”, som skipper Bo Schülein sagde.

Da først skuffelsen havde lagt sig, var stoltheden der imidlertid også. Bandholm i Champions League? Det er alligevel en bedrift for en besætning, der sidste år sejlede 2. division i Danmark. Og med en aktuel delt fjerdeplads i Sejlsportsligaen - og udsigt til Champions League igen til næste år, er der da også meget at glæde sig over for drengene.

J70’er-båden, som man også bruger i Sejlsportsligaen, har en besætning på fire, og den udgøres af Peter Ammundsen, Ole Lindberg og Christian Torp samt skipper Bo Schülein. Sidstnævnte er vokset op i Bandholmog har fået hele sin sejleropdragelse i byen. Det er hans fortjeneste, at Bandholm nu er repræsenteret i den nye Champions League.

Efter en flytning til København har Bo Schülein nemlig sejlet for Sundet på Østerbro nogle år, men han havde et projekt i tankerne:
”Lige siden jeg begyndte i ligaen kunne jeg godt tænke mig at starte mit eget hold op. Og så synes jeg, det var en oplagt mulighed at sejle for Bandholm, når jeg havde teamet, og vi gerne ville styre det mere selv. Bandholm er min ungdomsklub - jeg startede, da jeg var helt lille med at sejle optimist og senere 29’er og en masse andre joller i Bandholm,” forklarer Bo Schülein, hvis familie stadig har sommerbolig på Bandholm Havn. Faderen er i øvrigt dybt involveret i sejlklubben.

En anden af drengene - Peter Ammundsen - supplerer:
”Det var jo en helt perfekt idé, synes vi andre også. Og nu kender folk i sejlerkredse pludselig Bandholm,siden vi ligger nummer 4 i landet bedste liga. Vi bor i København, men kommer ofte til Bandholm og holder bl.a. foredrag og sejler med folk i klubben.”

”Ulempen er, at vi skal finansiere det hele selv. Vi får dog lidt fra Bandholm Kommune, men vi skal betale det meste selv, mens de store klubber får finansieret det hele, siger Bo Schülein.

Hvornår vinder I Danmarksmesterskabet?
”Ja, det bliver svært,” siger Peter Ammundsen med et smil. ”Men hvis det skal lade sig gøre, så skal vi nok ud til nogle flere events som den her CL-konkurrence. Det kan godt være vi får lidt tæsk den her gang (drengene endte på en samlet 18. plads i et tæt felt, red.), men vi lærer så meget ved at kigge på de andre hold. Vi finder ny motivation og sejler ret godt i de sidste sejladser. Så om to år måske,” griner han.

Bo supplerer:
”Det kan da lade sig gøre at vinde DM. Vi ligger pt. på en delt fjerdeplads i Sejlsportsligaen, men vi kan ikke nå at vinde DM i år.”