Sidste mulighed for at nå SCL finalen

Tre danske teams er klar, men skal vi have flere med ved årets Sailing Champions League finale. Det svar får vi de kommende dage, hvor det går for sig med tredje og sidste kvalifikation til SAILING Champions League – kampen om det alt overskyggende trofæ inden for klubhold. 20 hold kæmper om en af de seks pladser der giver adgangsbilletten til finalen senere på året. Bandholm WHITE TAILED EAGLES og SEAHORSENS repræsenterer Danmark. 
 
Sejladserne er i gang, følg dem her:

Sankt Petersburg Yacht Club er værterne for SCL, og netop som de har taget imod deltagerne fra Nord Stream Race, skydes dette andet store mesterskab i gang. Yacht-klubben ligger meget centralt placeret i byen og der sejles derfor midt i Sankt Petersburg by. Nærmere foregår alle sejladserne, på 'Neva floden' som er lig med svære forhold med vekslende vind og megen strøm. Så meget vind, at sejladserne er udskudt pga. for meget vind.

Det lyder fra Horsens besætningen, at det uden tvivl bliver en hård omgang selvom førstehåndsindtrykket er næsten fejfrit.
”Førstehåndsindtrykket er rigtig godt, selvom både Sankt Petersburg og Rusland er specielt på godt og ondt. Stævnearrangør har styr på det hele og omgivelserne helt nede ved floden. Der er gjort rigtig meget for sejlerne men forholdene bliver stadig ekstreme herover. Vinden, strømme og ikke mindst kanalrundfartsbådene (der tidligere har kost Danmark dyrt da Kerteminde var ved at kollidere med en af dem). En ting vi har erfaret er at vi skal holde sig så meget som muligt ude af strømmen” fortæller en spændt Jeppe Bregendahl. 
 
20 klubber deltager i denne kvalifikation, hvor de to hold skal være TOP 6 (forventet) for at komme videre til finalen. Finalen sejles i St. Moritz i august måned. I alt har fem danske hold været kvalificeret til ’kvartfinalerne’ og 3 af de hold der har været i ilden har kvalificeret sig til den store finale. Det bliver spændende om de to sidste hold kan gøre de kvalificerede klubber efter. De tre danske hold der med sikkerhed skal til St. Moritz og sejle er: Frederikhavn SEAHAWKS, Kaløvig COBRAS og KDY Sharks.
 
De to holds besætninger er:

SEAHORSENS

  • Jacob Nikolajsen
  • Jeppe Bregendahl
  • Mikkel Hougaard Sørensen
  • Andreas Skjerning

 BANDHOLM EAGLES

  • Bo Schülein
  • Ole Lindberg
  • Peter Ammundsen
  • Christian Torp