Dansk team tager ny sejr i Nord Stream Race

En flok OL-talenter tog torsdag anden etapesejr af fire mulige i Nord Stream Race i Østersøen. Yngste mand gennemførte etape med en skulder af led.

Mestrene fra Danmark, Sverige, Tyskland, Rusland og Finland har siden d. 23. juni kæmpet om det mest prestigefulde sejlertrofæ i Østersøen i de potente ClubSwan50-både. Og det lykkedes erfarne Peter Warrer og hans hold af OL-talenter (offshore er ny OL-disciplin)  at tage sejren i den sidste etape fra Helsinki til St. Petersborg i hård vind og tre meter høje bølger.

”Vi havde et helt fantastisk ride fra Helsinki til St Petersborg i en rekordtid på 15 timer med 26 knob i ryggen og en fart langt over 20 knob,” beretter skipper Petter Warrer, der med sine 65 år suverænt er ti-mandsbesætningens veteran. Resten består nemlig af udvalgte talenter med OL-drømme.

Imidlertid betød en forkert placeret båd i målområdet på sidste tape, at danskerne, der på det tidspunkt førte klart, måtte vende for at fange målbåden rigtigt. Således kom russerne lige akkurat foran - og tog umiddelbart etapesejren. Men danskerne nedlagde protest , fik medhold og tog etapesejren. Samlet vinder det stærke fuldtidsprofessionelle russiske hold dog over danskerne med mindst muligt margin – ét point.

I de sideløbende mindre inshore-sejladser vandt russerne også foran danskerne.

Benhårdt race og skulder af led
Det potente ræs har udspillet sig fra Kiel-København-Stockholm-Helsinki-St. Petersborg. Og udover afslutningen trak også etaperne til Stockholm og Helsinki  tænder ud via heftig vind.

Det mærkede yngste mand, 20-årige Anders Yde, i den grad. Faktisk fik han revet skulderen af led halvejs på etapen mod Helsinki og måtte gennemføre i tårer.
”Det var i en bomning – sejlet skulle fra den ene side til den anden. Jeg står lige ved skødet, der holder fast i sejlet, og skal hive det over. Da jeg får hevet det over, fyldes sejlet med luft,” fortæller han og uddyber:

”Siden rebet bag ved mig ikke var stramt, som det skal være, røg skulderen hårdt op og så ryger min hånd jo fremad. Jeg letter og er faktisk ved at ryge i vandet, mens jeg kan mærke det gør ondt ad helvedes til. Efterfølgende er den helt gal.”

Anders Yde nægter imidlertid at give op, og han hjælper så godt han kan på vej mod Helsinki, mens de andre tager hensyn til ham. 

Da han på et tidspunkt hjælper med at få et sejl ned, bliver han hevet frem – og skulderen ryger på plads igen. I Helsinki bliver han imidlertid hentet i ambulance og taget ud af racet, så han må nu igennem en genoptræning.

Anders Yde tog siden toget til St. Petersborg for at fejre etapesejren og den samlede andenplads med de andre talenter.

Nord Stream Race har været afholdt siden 2012 og er arrangeret af St. Petersborg Yacht Club i samarbejde med tyske Konzeptwerft, der også arrangerer Champions League-sejladserne.

Oliver Schwall ejer Konzeptwerft og er manden bag begge konkurrencer. Han siger om årets Nord Stream Race: ”Det var et ’outstanding’ race. Spændende konkurrencer, gode events i hver by og fortjente vindere. Sammen med vores partnere - Gazprom, Nord Stram AG og de arrangerende klubber - har vi ført vores motto ’forbind Østersøen via sport’ ud i livet.”Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout