DK Rundt Singlehand: Niels Thomsen vender om

Related Articles: Opdateret 13.30: DK Rundt Singlehand: Sven Møller brækker mast

Ved 19-tiden torsdag aften kunne løbsledelsen se på trackingen, at Niels Thomsen i Tustine var i gang med en række manøvrer der ikke rigtig mening, og bådens bevægelser var underlige.
Trods flere forsøg på telefonopkald, SMS’er på In Reach og til sidst et forsøg på at kalde ham via Lyngby Radio, blev der ringet til JRCC. Der var ingen kontakt.

JRCC kontaktede deres tyske kolleger, der sendte et søredningsskib ud for at se om alt var OK.
Ifølge Emil Zimmerman, kaptajn på det tyske redningsfartøj, så alt ud til at være fint, men de havde svært ved kommunikere, da der var megen vindstøj.

Årsagen var, at Niels Thomsen havde knækket faldet til genuaen, og forsejlet var faldet i vandet. Da han var travlt beskæftiget med at bjærge sit sejl, havde han ikke hørt forsøgene på opkald. Men forsejlet blev bjærget, og Niels startede maskinen for at gå østpå til Bagenkop på Langeland. Lidt senere på aftenen blev han også kontaktet af et hjemmeværnsfartøj, da JRCC ville være helt sikre på, at alt var i orden. I Bagenkop hjalp nogle sejlere ham med at lægge til, og han fik en velfortjent lur.

– Vi er meget glade for at alle vores sikkerhedsprocedurer virker, og at JRCC reagerer så hurtigt, selv om vi ikke mente at der var fare på færde, siger Jacob Handrup fra løbsledelsen, der var i kontakt med de relevante myndigheder i nat.

De øvrige otte både er kommet i mål, senest Okke med tyske Harm Müller-Röhlck ved roret i sin Dehler 35 CWS, der gik i mål i nat.

Ud på formiddagen møder Niels Thomsens shorecrew op, og hjælper med at få ryddet op og få repareret båden, en Scanmar 33. Derefter går turen med bil til Assens, hvor der i aften er præmieoverrækkelse, skipperlabskovs, masser øl og fest. Her ville man gerne være en flue på væggen, mon ikke der er mange gode historier at fortælle.

I øjeblikket regnes der på resultater, vi bringer dem når de foreligger.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout