Opdateret 13.30: DK Rundt Singlehand: Sven Møller brækker mast

Omkring midnat brækkede masten på Sven Møllers Saescape 27. Vi har snakket med Sven, der ligger i en lille tysk marina.

Vi starter med at spørge, hvordan han har det.
– Det ku’ have gået bedre, siger Sven med en lille latter, jeg kunne jo have været i mål.

Lige efter at have passeret Fehmern-broen ligger Sven på et benhårdt kryds. Der er 3-4 knobs strøm og 13-15 m/sek.
– Jeg havde lige passeret broen og havde lige lavet en vending, og så kom masten ned. Jeg fik smidt et anker i en fart for ikke at glide tilbage i broen, men det holdt hårdt, jeg drev hurtigt og ankeret kunne ikke holde.
Han fik samlet forsejl og nogle smådele op, og fik markeret resten af masten med en fender. Motoren kom i gang, og kom sikkert i havn i en lille tysk marina. Efter at have sundet sig lidt og fået sovet, fik han hjælp af nogle svenskere til at sejle ud og bjerge resten af mast og rig.
– Masten er knækket ca. 2,5 meter oppe over mastefoden, og det er et lidt sært sted, fortæller Sven Møller.

Nu er Jan Møller på vej til havnen i Tyskland med en trailer, og så sætter de to brødre kursen mod Assens, hvor de sidste sejlere ligger henholdsvis ved Lolland og Langeland.
– Vi kører til Assens, og det bliver rat at se alle de andre, og få snakket lidt om vores oplevelser. Hvis vi ikke kan dele det hele med dem, så ved jeg ikke med hvem, slutter Sven Møller.

– Han var på vej igennem Femernsund da masten faldt ned. Sven er OK, han er lige nu i gang med at rydde op og sikre båden. Han fik ikke det hele med hjem, og han ved ikke hvad der skete, fortæller hans bror og medarrangør Jan Møller fra en telefon et sted i Tyskland.

Sven Møller er gået i havn på Fehmern, og han og Jan er i gang med at finde ud af, hvordan de får båden hjem.

Ved 3-4-tiden i nat gik svenske Xar i mål, og kort efter Jan. B. Hansen. Også My Way med Stig Wittrup og William Fris-Møller i Mandalay samt Anders Nyberg i Embla er sikkert i havn i Assens. Rasmus, Okke og Tustine og Jens Listrup i Gerda Ulrika i X 3/4 ton mk 2.1 har stadig et stykke vej endnu, men alle har det godt, og er ved godt mod – omend trætte.

Fra pålidelig kilde forlyder det, at førstepladsen står mellem Xar, XP-44 med svenske Rikard Roth, My Way First 40 med Stig Wittrup, Mandalay, IMX40 med William Fris-Møller ved roret og Figaro2, The Beast med Jan B. Hansen. Men det ved vi mere om senere, når alle er i mål og resultateterne er beregnet.

Vi opdaterer når vi ved mere.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout