DK Rundt Singlehand: Kamp i toppen

Related Articles: DK Rundt Singlehand: Bornholm droppet, DK Rundt Singlehand: Havari mellem Læsø og Anholt, Start på Danmark Rundt Singlehand lørdag

De første seks både er godt på vej mod Assens fra Gedser. Det er sidste etape på Danmark Rundt Singlehand Inshore 2019, da Bornholm blev skåret fra på grund af den hårde vind.

Ankomsten til Gedser Havn var ikke helt problemfri for to af deltagerne. Jan. B. Hansen i sin Figaro 2, ’The Beast’ var løbet tør for strøm, og kunne ikke starte motoren. Han gik i havn for storsejlet og endte helt ned i et hjørne, hvor seks mand og nogle gigantfendere sørgede for, at det gik glat. Jan B. Hansen var heldig, da William Friis-Møller havde et ekstra batteri med, han kunne låne.

Niels Thomsen i ’Tustine’, en Scanmar 33, kunne ikke få rulleforsejlet ned og måtte også assisteres i havn af et par gaster. Problemer med noget knas i toppen af furleren er klaret, og Niels er klar til næste etape mod Assens.

– Der er kun rosende ord til Gedser Havn, hvor havnefoged Gerhardt er en kæmpesupporter, der har hjulpet os meget. Også Sydfalster Bådelaug skal have en stor tak, for at stille deres klubhus til rådighed for nogle trætte sejlere, siger Jan Møller.

xar web
Rikard Roth i XAR, en XP-44 ligger med i spidsen. Foto: Danmark Rundt Singlehand

Hvem vinder?
De to forreste både Xar, en XP-44 med svenske Rikard Roth ved roret og Jan B. Hansen i The Beast er godt på vej derudad. De har valgt to meget forskellige ruter, den svenske båd helt oppe under Lolland og Jan. B. Hansen har taget en  kurs syd om Fehmern.
– Der er to knobs modstrøm i området, så det bliver spændende at se, hvilken taktik der er bedst. Den konservative nordlige eller satset på Fehmern, siger Jan Møller.
Vinden skulle dreje en anelse mod syd senere, ikke meget – men nok til at The Beast kan få lidt slæk på skøderne, og så går det stærkt.

Jan Møller forventer at se den første båd i Assens Havn omkring midnat, men det ved vi mere om, når sejlerne har passeret sydspidsen af Langeland

Følg bådene på tracking her.

 Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout