OK EM: Lööf i suveræn stil

Related Articles: OK EM: Favorit i front fra dag ét, OK EM: Löof øger i front - dansk favorit i stærkt comeback

Da sidste sejlads blev sejlet ved EM i OK jolle i Kiel tirsdag var det uden den svenske verdensmester Frederik Lööf. Den nu dobbelte europamester havde sejlet så suverænt stævnet igennem at han ikke havde brug for at sejle sidste sejlads, som han derfor kunne bruge som sin fratrækker. Svenske Frederik Lööf vandt med 24 point ned til nummer to - franske Valerian Lebrun, og med hele 43 point ned til svenskeren på tredjepladsen, Thomas Hansson-Mild.

Endnu et comeback
Bedste danske OK-sejler blev Bo Petersen, som har haft noget af en elevator-tur gennem stævnet. Efter en BFD (sort flag diskvalifikation, red.) i første sejlads, gik det forrygende de midterste dage, indtil en meget dyr mandag, sendte den danske favorit ned i rækkerne. Men en rigtig stærkt afslutning på stævnet bragte den tidligere mester tilbage tæt på podiet.

Som dagens bedste sejler tirsdag, med en 2-1 serie, lykkedes det Bo Petersen at slutte som nummer fire ved EM. Ærgerligt at misse de få point op til podiet, men som Bo selv skriver på sin facebook profil:

Nå man 'taber' en 4 plads gør det altid ondt, for de tre drenge på podiet er noget specielt... helt specielt. I dag er jeg glad for en 4, da jeg i går (på moving Day) smed alt væk. Jeg havde “movet” mig selv ned på en 8. plads med en indsats man kun kan være flov over. Jeg blev et kort øjeblik i tvivl om “Is The magic gone!?... var det nu jeg skulle slå mig på tursejlads!? Såret på stoltheden, fik jeg sat et andet sejl på, alle rutiner gjort. Jeg havde sovet godt og følte mig klar. På vej ind fra banen i dag med en 2-1 i hånden, var humøret et andet...i går var båden solgt, mens i dag var ny drømme om ny båd i gang. Den gamle gråmis er ikke sådan at slå ud,- men det må indrømmes at nogen gange er mit hoved stærkere end kroppen, og det var nok der udfald som kom i går. Kroppen lukkede simpelt hen ned. Hvis jeg skal fortsætte her er det ikke nok kun at sejle flittigt, jeg må også ha købt en kondicykel

Næstbedste danske OK-sejler blev Mads Bendix, der hele stævnet igennem lå på en solid midterplacering i top 10 - Mads Bendix sluttede på sjettepladsen.

Se video med interview samt præmie-overrækkelse her:

Top 10, slutstilling ved EM i OK:

1 SWE 69 Fredrik LÖÖF 16
2 FRA 11 Valerian LEBRUN 40
3 SWE 1 Thomas HANSSON-MILD 59
4 DEN 1507 Bo PETERSEN 61
5 NED 680 Stefan de VRIES 63
6 DEN 1528 Mads BENDIX 68
7 NOR 428 Lars Johan BRODTKORB 85
8 NZL 595 Greg WILCOX 89
9 POL 1 Tomasz GAJ 99
10 GER 71 André BUDZIEN 102

 
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen