Let nedgang til Sjælland Rundt På Indersiden

I morgen kan Sjælland Rundt På Indersiden tage hul på den 24. gang kapsejlads på Roskilde Fjord og Isefjord. Den store fjordsejlads kan notere en svag nedgang i deltagerantallet. 114 både deltager imod 126 sidste år.

– Det er kapsejlerne og nogle af jollerne der har svigtet i år, fortæller arrangør Lars Plejdrup fra Herslev Sejlklub.
Ud af de 114 deltagende både er det kun 22 der har valgt at kapsejle, resten sejler i motorbåde eller i Cruisingklassen. Lars Plejdrup tilskriver det, at der er gang i den i fjordene, og der er mange kapsejladser i år. Men han håber, at der kommer mange flere til næste år, hvor SRPI kan fejre deres 25. års jubilæum.

Vikingeskib sejler med
I år er noget så spændende som et vikingeskib med. Det er vikingeskibet Nidhug fra Lyndby i Roskilde Fjord. Skibet er 16 meter langt og har et sejlareal på 65 m2. Lars Plejdrup har forsøgt at give den et TurLys-tal, men ved ikke helt om det holder. Ellers må mandskabet til årerne.

SRPI Light
I den lille klasse med den lidt kortere distance sejler syv Lynæs 14 og en Stortriss. Banen er på 49,7 sømil, med start fra Kignæs. Banen er den del af standardbanen, der ligger nord for Kronprins Frederiks Bro i Roskilde Fjord samt i Isefjorden.


Fest fem steder lørdag

Lørdag fester sejlerne på fem udvalgte steder, hvor der grilles og hygges: Frederiksværk, Herslev, Lynæs, Marbæk og på Orø. Søndag morgen fortsættes sejladsen.

Vil du vide mere om sejladsen kan du finde det her.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen