Race to Alaska: Rå og barsk tur

I dette års Race to Alaska deltager i alt 46 både. De sejler i alt der kan flyde. Se fotogalleri af alle de mange forskellige fartøjer der deltager.

Race to Alaska kan ikke blive mere simpelt. Der er to etaper: Den første er på ca. 40 sømil, som skal sejles af alle, for at kvalificere sig til den næste og lange etape. Man kan godt deltage i den korte distance, uden at sejle den lange etape.

Den næste og lange etape er på 710 sømil fra Victoria, British Columbia til Ketchikan i Alaska. Vejret og farvandet på de kanter er vildt med pludselige vejrskift, spækhuggere, bjørne og tidevandsstrømme på 15-17 knob.

Race to Alaska er et race uden hjælp udefra. Der er ingen supportbåde eller sikkerhedsnet. Alle både uden motor kan deltage. Man må montere alle de sejl man lyster, pedaler, årer og alle tænkelige fremdriftsmuligheder – så længe det fungerer med rugbrødsmotor eller vind.

Sidste års vindere på pigebåden Team Sail Like A Girl ligger tæt på mål, men kan næppe nå at indhente to-tre både der ligger foran. Du kan se mere og følge bådenes tracker her.

Ruten er:

  • Leg 1: Port Townsend, Washington til Victoria, British Columbia – 40 sømil
  • Leg 2: Victoria, British Columbia til Ketchikan, Alaska – 710 sømi

Fotos: Race to AlaskaKort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt