X Gold Cup: Suveræn afslutning

Related Articles: X Gold Cup: Race Dag #1, X-Yachts jubilæums-stævne er i gang

X-Yachts-sejlerne fra hele Verden fik suveræne sejladsforhold på den sidste race dag ved X-Yachts Gold Cup 2019. 15-20 knob, springende vind med delvis sol var den bedst mulige måde at lukke ballet på vandet – med efterfølgende præmieoverrækkelse og fest i bådværftets hal i Haderslev om aftenen.

Det kan godt være at X-Yachts Gold Cup er et venskabeligt stævne, måske nærmest en ’familie-fest’, men når en sejler er in action på kapsejladsbanen kommer konkurrencemennesket automatisk op i én. Sport A og B-klassen sejlede to sejladser på op/ned baner i går. Familieklassen samt over 50 fods-klassen sejlede en distancebane på 9 sømil omkring Bågø i Lillebælt.

madpakker

Det er noget af et arrangement der skal stables på benene, når 1.000 sejlere skal have en madpakke med på vandet. Her - lørdagens fortæring. Foto: Henrik Jørgensen X4Box.

Familiekapsejlads er trofæet
I Family A-klassen var det tyske X-332 Lotta ejet af Martin Plaetzer, der løb med sejren. Tyske X-362 Solidix (Marc Schweers) og danske X-40 Julie (Torben Kornum) endte på á point og dermed en delt andenplads.
"For os er det en familiekapsejlads. Det største trofæ for mig, er at være en del af dette event og at kunne race sammen med familie og venner. Det får mig til at føle mig meget privilegeret og stolt. Jeg har sejlet i 40 år og dette Gold Cup 2019 har virkelig været et af højdepunkterne i min sejlkarriere," siger Torben til middagen ved præmieoverrækkelsen.

Også i Family B-klassen tog tyskerne sejren. På første pladsen kom X-412 Xola, som ejes af Jan Guenther efterfulgt af det hollandske hold på Xc 45’eren Boruna (Ruud Van Kollenburg). Danske Xisse (Lars Netterstrøm) sejlede sig til tredjepladsen i deres X-43.

De Xtravagante 50 fod plus X’ere
Birger Hansen, medstifter af X-Yachts for 40 år siden, sejlede nu under Gold Cuppen på hjemlige farvande i over 50 fods-klassen og tog sejren i sin Xc 50, som hedder Xc-L. "Vi har mange i vores besætning som har vundet VM-medaljer gennem tiderne, men det, at vi har sejlet sammen i så mange år og teamworket gør det hele. Og så vores hurtige båd plus det at vi hygger os selvfølgeligt,” smiler Birger efter dagens sejladser. Tyske X-50 Bajazzo ejet af Sven Zoller tog andenpladsen og Miguel A. Gonzales og hans team fra Chile, som sejlede i deres X-55 kom overordnet 3’er.

Sportsklasserne imponerer
Efter en taktisk krævende dag på vandet er vinderne af sportsklasserne blevet fundet. Det danske X-37-hold på Ventoux ejet af Niels Nørgaard Pedersen havde en god sidste dag og kan kalde sig vindere i Sportsklasse A. På andenpladsen X-362 Exocolist også fra Danmark (Thomas Taatø): "For det første sejler vores 15-årige båd virkelig godt i disse blæsende forhold. For det andet var vores unge, energiske besætning en stor styrke for os," siger Thomas. Tredje pladsen gik til tyskerne på Quattro som sejler en X-332 (Klaus-Peter Boock).

Sportsklasse B blev vundet af tyske Sportsfreund i X-41’eren, ejet af Axel Seehafer: "Vi har for nyligt opgraderet til en 40 fods X'er, og dette er vores andet stævne, så jeg er meget tilfreds med bådens præstation. At være her til dette stævne gør mig stolt af at have en båd fra dette værft, der leverer gode sportslige og turvenlige både. Jeg føler, jeg er en del af noget specielt her." Danske team Stony 7 som sejlede i en i Xp 44 (Steen Toftebjerg) tog andenpladsen efterfulgt af tyskerne i X-41’eren Sydbank (Torsten Bastiansen).

X-Yachts leverede et brag af en fest i eget hus
X-Yachts fejrer 40 års jubilæum i 2019 og er yderst begejstrede for at have samlet så mange sejlere i Haderslev for at markere denne fest. "At have så mange sejlere fra hele verden samlet på vores bådværft her i Haderslev gør mig rigtig stolt. Det er virkeligt gået op for mig, at hvad min bror Lars Jeppesen, Birger Hansen og jeg startede for 40 år siden har gjort en forskel for disse sejlere, og det gør mig meget glad. Jeg er taknemlig for, at alle kom her til Danmark for at fejre vores jubilæum med os på vand og på land," siger Niels Jeppesen, medstifter og ejer af X-Yachts.

X-Yachts Gold Cup 2019 blev afsluttet med et brag af en middag og fest i bådværftets hal.

Link til stort fotogalleri fra Frederik Sivertsen, som har foreviggjort festlighederne hos X-Yachts i Haderslev, i anledning af værftes 40 års jubilæum.Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt