Kæmpestævne: 265 Finn-joller sejler Masters Skovshoved

Related Articles: Vandt DM efter syv år uden træning - se galleri, DM Finn: Største nogensinde

Optakt World Masters for Finn-joller: Der er især store forventninger om topplaceringer til de tre modne danske Finn-jollesejlere, DM-bronzevinderen Otto Strandvig, KDY, DM-sølvvinder Michael Staal, Dragør og Christian Gunni, KDY, når de 265 sejlere fra på mandag dyster om VM-titler for sejlere over 40 år.

Der bliver masser af drama at kigge på i Skovshoved frem til d. 14. juni, når et fantastisk felt på 265 Finn-joller skal i vandet og på land næsten samtidigt. Det enorme felt kæmper om medaljer ved KDYs Finn World Masters for de modne Finn-jollesejlere fra 40 år og opefter. Der er planlagt 8-9 sejladser med 1 eller 2 sejladser om dagen fra i morgen mandag - og så tirsdag, onsdag og torsdag.

Lindhardtsen vandt alle sejladser
Stævnet er det hidtil største i Nordeuropa, og for første gang i Finn World Masters 49-årige historie deltager en sejler fra Island. De mange sejlere repræsenterer i alt 28 nationer og fire verdensdele. Mange af deltagerne har vundet store stævner, mesterskaber og OL-medaljer gennem deres karriere og deltagerantallet viser, at nok er Finn-jollen vraget som fremtidig OL-båd, men stadig en klasse fuld af vitalitet. Det hidtil bedste danske resultat ved Finn Masters var i 1985. hvor Jørgen Lindhardtsen, Hellerup, vandt samtlige sejladser. I år deltager 22 danske sejler, men desværre kan den nykårede danmarksmester Bo Teglers ikke deltage på grund af sit arbejde.

Danske favoritter
Bronzevinderen fra DM, Otto Strandvig, KDY, er favorit til et topresultat i mesterskabet. Især hvis der er god luft i de 8-9 planlagte sejladser. I lettere og mere tricky vind kan Michael Staal, Dragør, også sagtens sejle sig til en plads på podiet. Han vandt bronze i klassen Grand Master for 50-59 årige i 2013. Otto Strandvig var favorit ved DM, men et havari kostede to ud af blot syv sejlede sejladser ved DM, der også blev sejlet ved Skovshoved.

Fem grupper
Der bliver nemlig sejlet om medaljer både overalt blandt alle deltagerne og om medaljer i fem alderskategorier; Master 40-49 år, Grand Master 50-59 år, Grand Grand Master 60-69 år, Legends 70-79 og Super Legends 80 år og opefter.
Christian Gunni, KDY, er desuden en meget stærk outsider ved Finn World Master og et godt bud på en podieplads. Han sejler i en af de berømte hurtige Vanguard joller fra 1978, som han låner af Otto Strandvig, der har renoveret jollen i vinter. Dog uden at der er lagt vægt på æstetik. De har trænet hårdt sammen, fysisk og på vandet, med henblik på Finn World Masters. De har også sammen fået optimeret deres sejl fra Jacob Bojsen Møller. Christian Gunni har indenfor de senere år vundet EM i Laser for Master og blevet nr. 5 ved VM i Laser for Masters.

Tyskland stiller med det største antal sejlere ved Finn Worlds Master og den tyske verdensmester fra 1988 Thomas Schmid er blandt favoritterne efter en suveræn sejr ved DM for en uge siden i det samme farvand ved Skovshoved. Sidste års vinder, OL-guldvinderen fra 1988 José Luis Doreste, Spanien, stiller desværre ikke op i år. Holland. England Sverige og Schweiz stiller også op med store hold.

Programmet for Finn World Masters kan ses her, og på mere om hele Masters på KDY.dk.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt