Vildt vejr til Cat Cup i Fleckeby

A-cat stævnet ved den lille tyske by Fleckeby bød på knækkede master, havarier og kæntringer. Thomas Paasch og Peter Boldsen satte sig på 1.- og 2.pladserne

Ikke langt fra den danske grænse ligger lille Fleckeby, med tilhørende indsø. Den idylliske og uskyldigt udseende indsø, skulle allerede på førstedagen vise sig kræve sine ofre, blandt de 14 fremmødte A-cat´s. Gennemsnitsvinden lå på 10 - 12 m/s, og til tider en del mere i de kraftige vindstød, hvilket helt klart er i overkanten for en A-cat. Det blev hurtigt til et taktisk spil, om man turde satse på at gå i trapez og foile i vindhullerne eller ej. De fleste blev straffet med kæntringer indtil flere gange, og en enkelt var så uheldig at brække masten.

Som dagen skred frem, var der kun 6 af de 14 deltagende A-cat´s tilbage på vandet.
Thomas Paasch kæmpede sig bedst gennem dagen, på trods af 3 kæntringer. Dagens sidste sejlads blev da også vundet af Thomas, inklusive en kæntring undervejs. Da dagen var omme, var Thomas i førerposition, tyske Guido Schulte som nr. 2, og Peter Boldsen nr. 3.

Kulfiberreparation til ud på aftenen
Dagen var dog ikke slut for Peter Boldsen, da han have fået en stor revne i det ene skrog, efter nærkontakt mellem ham og skrog i en kæntring. Det blev også til et delamineret sværd og en revne i masten. Heldigvis er der altid hjælp at hente blandt A-cat sejlerne. Thomas hjalp med at strikke en flot kulfiber forbinding sammen, til langt ud på aftenen. Næste morgen var reparationen dog ikke helt hærdet igennem, men heldigvis steg temperaturen til over 30 grader, så reparationen var hård som sten, allerede efter første sejlads.

Den afsluttende dag var da også helt modsat den foregående. Sol, svage vinde og over 30 grader. Thomas sluttede dagen med en 1. og 3. plads, hvilket var rigeligt til den samlede 1. plads.
I sidste sejlads, havde Peter held med at sejle Guido et godt stykke ud og under layline til mållinien, så der kom en konkurrent mellem de to, hvilket betød, at Peter rykkede op en samlet 2. plads, og Guido sluttede på en samlet 3. plads.

Det var et rigtigt godt arrangement og i hyggelige omgivelser. Eneste minus ved de tyske stævner er, at de har den meningsløse regel, at der er en begrænsning på antal sejladser. Dette resulterede i, at vi kun havde mulighed for to sejladser om søndage, selvom der var perfekt sejlervejr hele eftermiddagen.

Næste prøvelse for A-cat er DM i Kerteminde den kommende weekend. Der forventes også deltagelse af tyske A-Cat sejlere.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i Kina

Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemførtSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt