Vandt DM efter syv år uden træning - se galleri

Related Articles: DM Finn: Største nogensinde

Det var en overrasket og superglad Bo Teglers Nielsen, Hellerup Sejlklub, der fortjent og populært fik DM-guldmedaljen om halsen efter syv sejladser ved KDYs DM i Finn-jolle ved Skovshoved, mens Michael Staal, Dragør, som ventet vandt sølv og favoritten Otto Strandvig, KDY, måtte nøjes med bronze.

'Jeg havde ikke sejlet i min Finn-jolle i syv år inden DM,' fortæller Bo Teglers Nielsen, der til daglig arbejder i Beirut for FN. Han skal tilbage på job efter DM-sejren, så han kan ikke deltage i Master VM i næste uge. 'Det er første gang jeg har prøvet at vinde, siden jeg vandt klubmesterskabet i Optimistjolle i Holbæk,' fortæller Bo Teglers Nielsen, der ellers mest sejler OK-jolle, og fx blev nr. 28 ved klassens VM i New Zealand.

Det var især i lørdagens fire sejladser i frisk vind, at Bo Teglers Nielsen lagde sig i front ved DM. Her havde han gavn af en kampvægt på omkring 100 kg, og sejlede med egne ord ”røven ud af bukserne” fartmæssigt og slog taktisk klogt på vindspringende, så han hele tiden var med fremme. Der skabte han et pointmæssigt hul til de danske konkurrenter, så han kun behøvede et enkelt og ikke for dårligt sejladsresultat, for at kunne kalde sig danmarksmester, i søndags to sejladser.

Det var næsten udelukkende senior-sejlere, der deltog i DM, og derfor blev lørdagens femte sejlads ikke sejlet og let, springende vind betød at der kun blev sejlet to af fem sejladser søndag.

Landsholdsejleren André Højen deltog fx ikke ved DM. Det hører dog med i billedet at Otto Strandvig havde havari og mistede to sejladser i lørdagens friske vind, hvor han også har sin force. 'Min Ronstan centersvirvel skruede sig fra hinanden på en af pumpebenene. Der var delrinkugler og stumper i hele cockpittet, så jeg fik lukket bailerne i en fart og sejlede ind med skødet direkte fra bommen. Inde på havn fik jeg hjælp af den islandske Finn-jollesejler Runar, så jeg kunne komme på vandet igen. Jeg nåede lige nøjagtigt ikke tredje sejlads og to gange max point dur ikke til at vinde DM,' fortæller Otto Strandvig til Bådmagasinet.

DM fungerede også som opvarmning til næste uges Master VM, så næsten to tredjedele af de 57 startende sejlere var udenlandske. Der var fx deltagere med så langt fra som Bahamas, Syd Afrika og Australien. Stævnet og afstøbningen af Paul Elvstrøms venstre hånd blev som ventet sikkert vundet af ex-verdensmesteren Thomas Schmid, Tyskland.

Den samlede resultatliste kan ses her

Foto galleri: Per Heegaard - Rampefotos: Nicolai LassenSeneste nyheder

Silverrudder forbi – mød en særlig vinder

I den gode sags tjeneste


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout