DM Finn: Største nogensinde

Related Articles: Er KDY ikke lidt sent ude?, Finn World Masters: Har du tid og lyst til at hjælpe?, KDY får Finn World Masters til Danmark

Der er tilmeldt hele 64 joller til årets DM for Finn-joller ved Skovshoved. Det er ny rekord for Finn DM, hvor der i år deltager 44 udenlandske sejlere fra 15 nationer og 3 kontinenter.

Mange af de udenlandske sejlere deltager i DM for at pejle sig ind på vind og især strømforhold i det sydlige Øresund ved Skovshoved, inden de også deltager i KDY’s Finn Master VM en uge senere. Der er planlagt 12 sejladser og første start går i morgen, fredag d. 31. kl. 13.00 - og de følgende dage (lørdag/søndag, red.) går dagens første start kl. 10.00 .

Otto Strandvig, sidste års danmarksmester fra KDY, er igen favorit til DM-guldet. Han blev sidste år nr. 6 i DM-stævnet i Middelfart hvor halvdelen af feltet på 41 joller var udlændinge. Det var verdensmesteren fra 1988, Thomas Schmid, Tyskland, der vandt stævnet. 

'Jeg har været i hård træning sammen med Christian Gunni, både fysisk og på vandet, for jeg vil gerne vinde hele stævnet. Vinderen får nemlig en helt speciel vandrepræmie, en bronzeafstøbning af Paul Elvstrøms venstre ”starthånd”, og den vil Thomas Schmid også gerne vinde igen. Det bliver spændende, hvem der først finder ud af strømmen nede ved Skovshoved,' fortæller Otto Strandvig der træner på vandet ud for Rungsted.

'Jeg har også oprustet med nye optimerede sejl fra Jacob Bojsen Møller, som vi har samarbejdet med og udviklet i tre år. Han laver rigtig gode sejl, som også en del tyske og hollandske sejlere sejler med. Jacob har sit sejlloft i Espergærde, så det er også hurtigt for os at tage derop fra Rungsted og få rettet sejlene,' fortæller Otto Strandvig, der glæder sig til at møde alle de gamle kendinge fra især Tyskland og Holland.

Dragør-sejleren Michael Staal kan være en farlig outsider til titlen, hvis der bliver let vind ved DM-sejladserne. Han vandt DM-sølv sidste år i Middelfart.

otto strandvig
Her er Otto Strandvig på vej mod sidste års DM-guld. Otto er også favorit til årets DM, og bedst i luft. Foto: Rune Dorow

ms
Michael Staal vandt DM-sølv i fjor på 8. pladsen og er især i let vind en farlig outsider. Foto: Rune DorowSeneste nyheder

Silverrudder forbi – mød en særlig vinder

I den gode sags tjeneste


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout