Robotbøjer indtager Middelfart

Garvede baneledere har ofte bandet over springende vind, og de mærkeflytninger de medfører. Ligesom at lægge kapsejladsmærker ud på større dybder, også giver en række ”spændende” udfordringer. Det tager tid – tid, hvor sejlerne bare venter, og det kan somme tider tage meget lang tid, hvis mandskabet i mærkebådene ikke er rutinerede.

I den kommende weekend afholder GoSail for andet år i træk internationalt stævne for Blu26-klassen. Fem schweiziske besætninger rejser mod nord og sejler Blu26 European Open fra fredag d. 31. maj kl. 13, til søndag d. juni kl. ca. 15. Der forventes 20-25 sejlere fra hele Europa fordelt på fem teams.

GPS-styrede mærker
Som noget helt nyt er kapsejladsmærkerne GPS-styrede og selvsejlende bøjer. Denne form for bøjer bliver hermed for første gang anvendt til kapsejlads i Skandinavien. Det er ROBOBOJ som har udviklet og produceret dem.

Bøjerne bliver drevet frem af to elmotorer, og kan bringe bøjen frem med en fart på op til 7 knob. Når bøjen kommer frem til den ønskede position, kan den ved hjælp af GPS, fastholde denne indenfor en cirkel med radius af blot 2 meter.

Banen kan således udlægges præcist og hurtigt, uden brug af mærkebåd og ankergrej. Når vinden drejer og en baneændring er nødvendig, kan det klares med få klik på fx en tablet, hvorefter bøjerne selv sejler hen på deres nye position.

Se mærkerne i Middelfart
Ved stævnet i Middelfart søges banen placeret tæt på land, så interesserede i både kapsejlads, såvel som moderne bøjeteknologi får mulighed for at følge med. Er man interesseret i at høre mere om de fjernstyrede kapsejladsbøjer, er de to udviklere bag ROBOBOJ, til rådighed efter kapsejladserne.

roboboj2dsc 0013 685x1024 web

Vil du vide mere om ROBOBOJ kan informationen findes her.

Det er 2. gang, at GoSail er arrangør for stævnet i Middelfart. Matchrace sejladserne starter fredag klokken 13, lørdag klokken 10 og søndag klokken 10.

Kilde: Pressemeddelelse: GosailSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"