KDY stiller med skarpt hold til Nord Stream Race

Related Articles: Nord Stream Race 2019 – dato fastlagt

En række sejlertalenter skal kæmpe for Danmark under årets store kapsejlads i Østersøen – Nord Stream Race – i de eksklusive ClubSwan 50-både.

Den 8. udgave af Nord Stream Race sejles fra 23. juni til 5. juli 2019. Kapsejladsen, med mottoet "Connecting Baltics through Sport", starter i Kiel og slutter mere end 1.000 sømil senere i Skt. Petersborg, Rusland, efter besøg i København, Stockholm og Helsinki.

I Skt. Petersborg skal en vinder kåres, måske bliver det den danske båd bestående af en række stortalenter fra den Kongelige Danske Yachtklub.
Skipper bliver superrutinerede Peter Warrer, der skal holde styr på de 23-årige tvillinger Hans Christian og Lars Peter Rosendahl. De to Rosendahler har allerede stor erfaring i offshore sejlads og var sidste år med på den vindende båd i The Nations Trophy-racet i Middelhavet – den førende konkurrence inden for ClubSwan50-klassen. Derudover Kristian Kirketerp på 25 år, som er bror til Martin Kirketerp – OL-guldvinder i 49er klassen fra Beijing 2008. Yngstemanden Anders Yde er 20 år, og har sejlet i snart sagt alle slags joller og sin unge alder til trods er han en yderst rutineret og dygtig kapsejler.

I værtsbyerne vil en række kulturelle arrangementer udfolde sig som en del af visionen om at ’forbinde Østersøen via sport’. Sejladsen har fundet sted årligt siden 2012 og er arrangeret af Skt. Petersborgs prestigefulde Yacht Club.
Elena Soloveva er klubbens projektchef.
”Vores mål er, at Nord Stream Race ikke bare er en regatta, men et event i Østersøen, der udvider begrebet ‘connecting’. Nord Stream Race forener sportsfolk, som kæmper om titlen som den bedste sejlsportsklub i Østersøen, og de nationale hold er støttet af tusinder af fans,” siger hun.

KDY har vundet Sejlsportsligaen (den bedste danske række, red.) og har dermed vundet retten til at stille op for Danmark i den potente kapsejlads. Ligeså har de øvrige klubber vundet deres nationale ligaer.

”Nord Stream Race er en af de mest interessante kapsejladser, vi har i Østersøen. Bådtypen – en ClubSwan 50 - er en Rolls Royce, lidt af et monster af en båd. Den er hurtig og lavet i ren kulfiber, og den kræver meget af sin besætning. Det bliver en spændende og hård sejlads,” lover skipper Peter Warrer.


Se nærmere på bådene her

Læs mere om Nord Stream Race her