PFC Update: Dragonfire med Quorning først - se video & galleri

Det blev en hurtig Palby Fyn Cup 2019, og som ventet med Dragonfire med skipper Jens Quorning som kom først i jubilæumsudgaven. Det er 30. Gang der sejles Fyn Rundt fra Bogense, og 11. udgave hvor hovedsponsoren Palby Marine sikrer den helt store sejlerfest. 321 både var tilmeldt, og de fik en frisk, men kølig start på turen, som endnu en gang gik bagbord rundt. Et frisk kryds ned gennem Tragten til Lillebælt. Herfra var det slædesejlads hele vejen op til Fynshoved, hvorefter et frisk kryds mod Æbelø ventede. En klassiker når vinden står i det vestlige hjørne.

De efterfølgende både i mål var også flerskrogsbåde, med Today og skipper Anders Roth fra Malmø på en flot andenplads, og skipper Jan Andersen i hans flotte Black Marlin på tredje. 

Ny mega potent racer
Første kølbåd i mål blev ikke overraskende (hvis ellers grejet holdt, red.) Elliot 35SS. En super potent kapsejlads båd med svingkøl og et race-set-up, sjældent set på disse breddegrader. Det er det gamle Team Hansen som har skiftet deres X’er ud med denne Elliot 35SS, som er hentet hjem fra New Zealand. Vi så båden på startlinjen fredag, hvor de holdt sig fornuftigt ud af den tætte klump som naturligt var ved luv mærke (kæmpe luv fordel, red.) – Første kølbåd i mål, efter en knapt så prangende start fredag – jeg tør slet ikke tænke på hvad det kan blive til når Team Hansen lærer denne båd rigtig at kende.

Kl. 8 lørdag morgen
Som nummer to kølbåd rundt om Fyn dukkede Essex Girl fra Gilleje op, og båden blev taget i mål kl. 7.14, altså en omsejlingstid på lige knapt 18 timer. Fra bureauet, som helt sikkert får travlt de næste mange timer, melder de at der er gået 13 både i mål – hovedfeltet ligger nord for Fyn, og med en vind på ca. syv m/s fra en vest-nordvestlig retning, får de mange både et frisk og ganske køligt kryds hjem. Termometret står nemlig kun på 11 grader.

Følg bådene via trac-trac her

Nyd denne flotte video fra Palby Fyn Cup, hvor bådene sejler gennem Svendborg Sund fredag nat. ★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd