Ligastart med nye både og nye reglerLørdag er der sæsonstart for Sejlsportsligaen, og så begynder der for alvor at være travlt i det lille cirkus. Den første start går lørdag d. 25. maj på Lynæs Havn.

De nye både som Sejlsportsligaen har købt til sæsonen, står nyvaskede og klar, når sejlerne begynder at dukke op i morgen. Men udover nye både, hvad er der så af nye elemeter for stævnerne?NYE BÅDE IGENMed sidste års salg af 2018 bådene, betyder det at der igen står 7 nye både klar til sæsonstart. Det betyder også at der rundt omkring i landet nu er ca. 50 J/70-både, som klubberne formår at bruge til klubaktiviteter, ungdomssejlads og ligatræning. Tiden vil vise om udvidelse af den danske J/70 flåde og har en afsmittende effekt på niveauet. De seneste par år har niveauet rykket sig og det forventes at være det samme igen i år.NYE REGLER FOR AT ENSRETTE LIGAERNEI forbindelse med at få ensrettet den danske Sejlsportsliga med de andre udenlandske ligaer som stadig vokser, har man nu brugt foråret på at ensrette sejladsbestemmelserne. Organisationen bag de internationale sejlende ’sejlsportsligaen’, ISLA, har lavet en del ændringer i SI og i ADD Q. En af de nye regler er, at der ændres for hængning. Alle de nye retningslinjer fremgår af de offentliggjorte dokumenter på www.sejlsportsligaen.dk og vil også blive uddybet på skippermødet.OPRYKKERNE ER KLARDTU er et af de hold som har rykket op fra 2. division. De er spændt inden dette første stævne. Forventningerne er allerede klart defineret, fortæller Peter. Savnik fra holdet.
”DTU går efter at levere spektakulær underholdning på både vand og land. 1 division har længe været kendt som den "kedelige" division på ’underholdning’, men det vil vi altså lave om på og sætte gang i den gode stemning”.

LYNX-OPEN ÅBNER ALLEREDE FREDAG


Selvom starten går lørdag efter den officielle åbning kl. 09.00, er der allerede aktiviteter fra fredag, så er man i området kan man både opleve de lokale roere fra kl. 16.00 til travaljeroning, og KIte Danmark starter deres KITE tour.Læs mere om stævnet og se program for hele weekenden her.
★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd