Casper Steinfath blev treer til World Tour i London

På trods af en skade på hånden blev Casper Steinfath treer på sprinten til World Tour i London.

En smertefuld håndskade var tæt på at ødelægge standup-padler Casper Steinfaths sæsonpremiere til årets første World Tour-stævne i London.

For en betændt seneskedehinde i håndleddet gjorde, at han kort før starten på den lange distance lørdag måtte melde afbud for at spare sig til favoritdisciplinen på sprintbanen søndag. Det viste sig at være en klog beslutning, for trods skaden blev han nummer tre i sprintfinalen.

– Jeg ville naturligvis gerne have vundet, men jeg er rigtig glad for tredjepladsen. For hvert padeltag fik jeg flere og flere smerter i håndleddet, og til sidst kunne jeg slet ikke løfte mit bræt op af vandet. Men det vigtigste for mig er at spille en hovedrolle på vandet. Det gjorde jeg i dag, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger Casper Steinfath.
- Jeg har aldrig meldt afbud til et løb før, så det var en svær beslutning. Men det har lært mig, at nogle gange skal jeg træffe nogle svære valg og fokusere på det væsentlige, tilføjer han.

Første skarpe konkurrence siden VM-skuffelse

Det var Casper Steinfaths første skarpe konkurrence siden det skuffende VM i Kina år, hvor han for første gang i karrieren måtte rejse hjem uden nogen individuel medalje. Så den 25-årige Klitmøller-surfer var både nervøs og spændt på at teste formen mod verdens bedste standup-padlere.

World Touren viste, er formen er, hvor den skal være. Mens de andre topnavne faldt i vandet på stribe på den tekniske svære bane, padlede Casper Steinfath sig sikkert i finalen. Her stod han sammen med tre unge padlere, men en dårlig start og skaden gjorde, at han ikke havde den nødvendige power til at padle sig helt til top.

Det havde til gengæld den blot 17-årige Noic Garrioud fra den lille franske østat, Ny Kaledonien, øst for Australien. 18-årige Christian Andersen, der også kommer fra Klitmøller, nåede til kvartfinalen, inden han blev padlet agterud.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd