Lungesyg Optisejler vinder udtagelse til VM

Magnus Heegaard fra Egå Sejlklub, 13 år gammel, har i Store Bededags-ferien igen vundet udtagelsen til verdensmesterskaberne i optimistjolle.

Det er i sig selv en kæmpepræstation, men der er flere bemærkelsesværdige forhold ved netop dette års udtagelse.

Magnus Heegaard har en kronisk lungesygdom som betyder, at han kun har 21% lungekapacitet og alligevel præsterer han på allerhøjeste niveau. Sygdommen som Magnus fik da han var 1 år gammel, har store konsekvenser for ham og resten af familien. Der er rigtig mange forhold der skal planlægges og overvejes i løbet af en sejlersæson også i dette tilfælde med dette års udtagelse.

Afbud på grund af luftfugtighed
Det glædelige er, at Magnus Heegaard de senere år har vist sig som et kæmpetalent selvom han har et handikap med lungerne. Det er tredje gang Magnus kvalificerer sig til VM og anden gang han vinder kvalifikationen. Men nogle gange kan han komme i situationer som bringer ham i et dilemma som denne udtagelse, hvor han må blive nødt til at melde afbud.

VM, som i år foregår på Antiqua i Caribien, hvor luftfugtigheden forventes at være i den ekstreme ende af skalaen, bekommer ikke den kronisk lungesyge Magnus godt. Endvidere har han end ikke tilladelse til at flyve oversøisk pga. hans lave iltning af blodet.

Bytter VM med EM
Magnus har således blevet nødt til at bytte sin VM-udtagelse til en EM-deltagelse, som i år foregår i Bretagne, Frankrig hvor klimaet forventes at passe bedre til ham.
Derfor har Magnus kun deltaget i VM sidste år hvor mesterskaberne forgik på Cypern og tidligere har han meldt afbud til VM i Thailand og nu Antiqua.

Ud over alt dette er det også bemærkelsesværdigt at Magnus Heegaard har vundet udtagelsen for anden gang, og denne gang endda uden at sejle det sidste udtagelsesstævne i Store Bededag- ferien. Det kunne han gøre, da han i suveræn stil vandt det første udtagelsesstævne i Kaløvig, og da han skulle konfirmeres i Store Bededagsferien kunne han modtage godtgørelse for hele weekenden.

En lidt besynderlig situation at stå i, da OCD i år havde skåret udtagelsen ned fra 3 til 2 udtagelsesstævner.
Heldigvis ligger der mange spændende stævner i resten af sæsonen, som både Magnus og resten af de danske optimistsejlere kan deltage i.

Resultaterne fra udtagelsen kan ses her.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd