Dansk båd med til 12 Meter VM i Newport

21 legendariske 12 Meter-både mødes i Newport, Rhode Island, USA d. 8.-13. juli. Her skal de sejle om verdensmesterskabet og fejre – måske den største klasse i kapsejladsens historie. Fra Danmark deltager en båd, nemlig Kiwi Magic, der har hjemhavn i Marselisborg.

Bådtypen har 112 år på bagen og repræsenterer det ypperste af yachtdesign til kapsejlads, fra nogle af verdens førende skibsingeniører og bådebyggere. 12 Meter-klassen repræsenterer højdepunktet af klassebåde fra 1907-1987, og var olympisk båd fra 1908-1920 og America's Cup-båd fra 1958 til1987.

– Det bliver lidt af en markering, når 21 af disse historiske både mødes, det er den største samling i USA nogensinde, og det er tydeligt at de stadig sejles på et ret højt niveau, siger Gary Jobson, der er taktiker på Courageous, et Olin Stephens design med skipper Arthur Santry ved roret. Courageus var den første 12 Meter, der havde skrog af aluminium, og den anden der succesfuldt forsvarede America’s Cup to gange i 1967 og i 1970.

Dansk deltagelse
Fra Danmark deltager Kiwi Magic (KZ-7) med Johan Blach Petersen fra Aarhus ved roret og 13 gaster. Kiwi Magic er designet af Bruce Farr, og stod færdig i 1986. Hun var New Zealands første båd til America's Cup. Johan Blach Petersen erhvervede Kiwi Magic i 2016 fra USA. Den kostede 1,7 mio. kr.

kiwimagic web
Kiwi Magic med Johan Blach Petersen ved roret, er den eneste danske båd til VM for 12 Meter i USA. PRfoto

Til VM i USA er 12 Meter-bådene er inddelt i fem kategorier:

  •  Grand Prix Division
  • Modern Division
  • Traditional Division
  • Vintage Division
  • 12 Metre Spirit

Klik ind på stævnets hjemmeside her, hvor du kan læse om hver enkelt båd, om kapsejladsen, program mm.

 Seneste nyheder

Ny elegant Xer på vej – se galleri

World Cup, Miami: Stakkels sejlere

Dansk Sejlunion nytænker Diplomsejlerskolen


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen