CB66: Nyt startlinjekoncept i Faaborg gav spænding

Otte CB66ere havde fundet vej til Faaborg for at sejle Spring Cup i weekenden 4. – 5. maj. Det blev vejrmæssigt en meget blandet affære. Også baneleder ’Hønse’ havde fundet på noget nyt til startlinjen, og det blev det bestemt heller ikke kedeligt af.

Per Baatrup i CB66 DEN 165 skriver:

CB66-stævnet i Faaborg hedder godt nok Spring Cup, men ifølge vejret kunne det lige så vel være Efterårs-, Vinter- eller Sommer Cup. Der blev disket op med alt fra sne og slud til højt solskin.

Det var ikke kun vejret der var meget omskifteligt. Lørdag var, med vind fra nordlig retning, yderst udfordrende på Faaborg fjord og selv de lokale sejlere havde svært ved at finde vej rundt på banen.
Skyerne rullede ind over og satte vindtryk og spring så vi alle drømte om at have DMIs Voldborg med som gast på båden. Hans berømte sweatre havde dog ikke været nok til at holde varmen i hagl- og snebygerne.

cb66 faaborg2 web
Vinden drillede, så selv de lokale sejlere havde svært ved at finde vej rundt på banen. Foto: CB66 class

Nyt startlinje koncept
På banen stillede baneleder Henrik Paulsen alias 'Hønse' op med en ny startlinje-opstilling, hvor dommerbåden var placeret som læ-mærke på startlinien og bøjen til luv.
Dette kreative indspark havde vi ikke lige set komme. Det gav anledning til mere aggressiv kamp i luv ende af linien, hvilket sådan set var positivt – med dommerskibet på luv side skal man jo tage visse hensyn for ikke at lave skrammer på dommerbåden...

Mærket behøver man til gengæld ikke passe på, så der blev gået til makronerne med kuske-starter og lukning af havelåger. Til gengæld var det lidt sværere at starte ved dommerskibet pga. ankerlinen, som man let kom i karambolage med. Med dommerskibet liggende i luv ende, sejler man på styrbord halse væk fra ankerlinen, mens man her sejler lige mod linen. Derfor er tricket, at alle gaster skal en kort tur over i læ side af båden for at svinge kølen mod luv og væk fra ankerlinen.

For koldt til at sove ude
Fåborg sejlklubs klubhus var hele weekenden omdannet til et multifunktions-hus med alle stævnediscipliner indenfor de samme rammer.
Om morgenen var der rigget op til stor morgenmad og smør-selv madpakker. Efter sejladserne var moleøllet pga. vejret blevet til en klubhus-øl med samme høje stemning. Herefter bød klubhuset på regatta-middag med dejlig mad fra restaurant ’Det Hvide Pakhus’. Efter kaffen blev der lavet plads til dansegulv og baneleder-Hønse styrede playlisten natten igennem med stor succes.
Endelig var den traditionelle CB66 telt-lejr aflyst pga. vejret. Ud på natten blev dansegulvet derfor omdannet til sovesal med de medbragte madrasser. Imponerende med et klubhus der kan det hele.

Og vinderne er ...
Resultatmæssigt var der tre både, der skilte sig ud i toppen. Det var ‘Dirty Diana’, svenske ‘Rip Rap Rup’ og ‘Mænd der elsker kvinder’.
‘Dirty Diana’ havde skiftet ud i besætningen og taget fynboen Jacob Bejstrup Hansen med på båden. Det har nok ikke skadet med lidt lokalkendskab, for Dirty Diana lagde ud med en pæn føring på 6 point efter lørdagens sejladser.
Under søndagens hele 9 sejladser løb Dirty dog tør for krudt. De blev overhalet af de 2 øvrige konkurrenter og endte på trediepladsen.
Kampen om førstepladsen blev et helt tæt løb. Det endte med point-lighed mellem ‘Mænd der elsker kvinder’ og svenske Rip Rap Rup’, så der måtte fintælling af 1.pladser til, inden “Mænd der elsker kvinder” med Søren, Nils og Rasmus kunne kåres som vindere og 2.pladsen gik svenskerne.
‘Dirty Diana’ nævnte dog, at deres 3.plads var deres bryllupsgave til Nils, der skal giftes 1.juni - sørme en flot gave.

Lige udenfor podiet var kampen om 4-pladsen lige så hård mellem tre både. Her var det ’50 Shades’ med Susanne, Ulla og Anette, der kæmpede med det yderste af neglene for at holde fast på 4.pladsen. Flere flotte resultater i toppen gav store smil på sejlerne og håb for resten af sæsonen. Tæt efter fulgte ‘Attention Solution’ med en reservespækket besætning samt ‘CaBoom’, der er ved at få styr på den nye båd.

Mange grundejere
Små 100 meter bag startlinjen lå Sletrøn sandbanke med blot 50 cm vand. Her var der i stævnets første sejladser 4 både, der måtte en tur på grund. Topscorer med hele to 2 gange blev ‘Attention Solutions’, der ikke var helt så vågne som bådens navn ellers giver udtryk for. Det blev til 2 landinger på banken, men båden kom begge gange fri ved egen kraft. Efter den omgang sandslibning med grov kornstørrelse mangler der dog lidt maling på bulb-kølen. Efter striben af uheld fik vi udlagt en afmærkning, så vi slap for yderligere grundstødninger.

Champagne på stregen
Afslutningen på 14.sejlads blev fejret som var OL-guldmedaljen, var i hus. Faaborgsejlerne på ‘Sort Samvittighed’ havde sejlet rundt med champagnen klar hele dagen og tålmodigt ventet på at de lavede en 1.plads. Da prikken endelig kom i hus, skød de champagnen af på målstregen til en festlig skååålllllll, der kunne høres over hele fjorden.

Faaborg fjord er med tricky vindforhold og rolige farvande et fantastisk sted at sejle kapsejlads for mindre både, og alle sejlere var glade for en dejlig weekend. ‘Fyn er fin’.

2019 faaborg spring cup resultatKapsejlads

Tyskland vil ind på offshore scenen

Kapsejlads

X Yachts Gold Cup: Stadig plads

Kapsejlads

ORC EM: Aschenbrenner forsøger at forsvare titlen

Udvalgte artikler *