EM Finn: Optakt i skyggen af OL-exit

Related Articles: André Højen 'betaler tilbage' til barndomsklub

Som Bådmagasinets journalist Øyvind Bordal skrev tilbage i november 2018 ’Efter Fixit – hvad får vi så?’ det spørgsmål er bestemt ikke blevet mindre interessant, for rundt omkring, i og på - de internationale medier, hersker stadig en stor debat og polemik om Finnjollens fremtid som OL jolle.

Lige nu er Finnjollen stemt ud af programmet for OL i Paris 2024, men jeg kan love jer kære læsere for, at der kæmpes i kulissen for at få Finnjollen tilbage på OL programmet – senest har der været postet et fotos på Finnjolle klassens Facebook side, hvor IOC Vicepræsident Ng Ser Miang i forbindelse med EM i Athen kommende uge, mødtes med repræsentanter for den Græske Sejlunion, Hellenic Sailing Federation. Her handlede det blandet andet om Finnjollen. Som det er lige nu findes der ikke en en-mands OL jolle, som mandlige sejlere på over 85 kg. kan deltage i.

finnioc

IOC Vicepræsident Miang sammen med repræsentanter fra den græske sejlunion, som alle kunne ligne tidligere Finnjolle sejlere ;-)

BBC sport har netop bragt et stort interview med Giles Scott, som naturligvis også begræder beslutningen, men Scott går målrettet efter at vinde i Tokyo, som bliver sidste mulighed for at vinde OL Guld i Finnjollen.

EM i Athen
Kommende uge står den på EM i Finn, sejlet ud fra den gamle OL havn i Athen. Som optakt brugte 40 Finnjolle sejlere forleden nogle timer på at rydde området for skrald, primært i havnen (!) – men fra mandag går det løs på vandet ud for storbyen.

En dansker er med. André Højen Christiansen, og André skal forsøge at kvalificere den danske Finn til Tokyo 2020. I Athen sejles der kun om fire europæiske OL pladser, så det hele skal godt nok gå op i en højere enhed, hvis dette skal lykkes.

Alt skal lykkes
André kan sagtens være med fremme i det internationale felt. Med resultater fra det seneste store stævne på Mallorca, hvor placeringer som 4-5-12 og 13 i enkelte sejladser, så er André her hvor han bliver nød til at være for at ’kvalle’ - men herfra redaktørstolen ser det ud som om det kniber med at holde niveauet over en længere sejlads-serie. André sluttede som nummer 35 ved VM i Aarhus sidste år, og på Mallorca blev det til en 29. plads i det næsten 100 båds store felt. Selv om der er tale om nationspladser, og mange lande har op til flere sejlere oppe foran, så er jeg bange for vi skal op blandt top 10-15 for at lykkes.

Her fra Bådmagasinet vil vi naturligvis følge EM og André Højen Christiansens forsøg på at ’kvalle’ Finnjollen til OL i Tokyo, så – stay tuned…Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder