WOW gør klar til besøg fra ’Down Under’

Related Articles: Flere kvinder på vandet - hvem vil ikke sige WOW til det?

I efteråret 2018 afholdt Sundby Sejlforeningen det første Women On Water, WOW stævne. Det var en stor succes. Udenlandske hold – mange erfarne og helt grønne sejlere deltog, pragtfuld beliggenhed og rigtig god stemning på land og vand. Efter sidste års succes åbner tilmeldingen nu til dette års WOW Sailing Event, der sejles d. 21.-22. september.
 
Det var Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch der sammen med Sejlsportsligaen for alvor startede WOW op i 2018. Sammen med Sundby Sejlforening afholdt de også det første WOW-stævne i september. Nu er de igen er i fuld gang med planlægningen og gentager succes fra 2018. Med Bjarke Ingels ’Maritime Ungdomshus’ som base, er lokation og udsigt igen i år enestående. Derudover er Sundby placeret så centralt det er nemt for udenlandske gæster at komme til og fra stævnet.
 
”Sidste års WOW Sailing Event var en stor succes med en fantastisk stemning og diversitet i de deltagende besætninger. I år er stævnet udvidet med flere teams, så vi kan få endnu flere kvinder på vandet. Der blev fightet på vand og hygget på land - det er netop flere kvinder på vandet samt være sammen med sit netværk, som WOW handler om,” lyder det fra en af de to initiativtagere, Henriette Koch. 

Josefine Boel Rasmussen supplerer og fortæller.
”Vi er meget glade for at kunne gentage sidste års succes. Det er ingen hemmelighed at sidste års stævne overgik alle vores forventninger i forhold til både fremmøde og stemning. WOW har med den store aktivitet og efterspørgsel vist sin berettigelse og det er en fornøjelse at mærke, hvordan sejlerkvinderne over hele landet rører på sig”.
 
Opbakning fra udlandet 
WOW har også vakt opsigt i udlandet og flere af de nationer som har tilsluttet sig liga-formatet og sejlre ’Sejlsportsliga’-koncept hopper nu med på WOW-bølgen. Portugal og Australien er to af de nye nationer der også sejler WOW, og de to lande har som noget nyt fået et ’wild card’ til at kunne deltage i Copenhagen WOW Sailing Event. 
 
Flere hold får mulighed for at deltage
Med en 5+ hold fra hele Europa på venteliste til sidste års stævne, prøver arrangørerne bag stævnet sig nu med 21 hold på deltagerlisten. En lille opgradering der forhåbentlig kan give plads til de mange kvindehold der pludselig ser dagens lys rundt i større og mindre byer i Danmark. Organisationen bag har sat et max på tre hold fra de udenlandske nationer, for at være sikker på at de der er plads til de danske besætninger.

Womens SAILING Champions League udskudt
Udover det første WOW-stævne i 2018, blev der sammen med NordStream Race og Kieler Woche også afviklet Womens SAILING Champions League. På trods af stor tilslutning fra sejlerne er det blevet bestemt at udskyde afvikling af Womens SAILING Champions League til at være en tilbagevendende begivenhed med et to års interval og ikke en årlig event, som først planlagt.
 
Gæster, interesserede, sejlere og andre folk med hang til bølger, er mere end velkomne til at kigge forbi Sundby Sejlforening, når WOW sejles d. 21.-22. september. 
 
Tilmeldingen åbner denne uge, og det er igen efter først-til-mølle-princippet og med det udgangspunkt, at der kun plads til tre hold pr nation (undtagen Danmark).
 
Link findes her: 
Tilmelding
Web
Facebook
InstagramKapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Kort nyt

Flere end 800 aktioner i 2021!

Bådudstillinger

Boom i besøgende på Genova Boat Show

Motor

Racebird i fuld størrelse afsløret i Monaco

Kort nyt

Hold på hat og briller - stormende kuling på vej

★ Test af sejlbåde

★Arkivet - Luffe 40.20: Forførende luksuriøs sportscruiser

Udvalgte artikler *