Manddomsprøve for Wayfarer i Middelfart

Wayfarer-klassen indledte kapsejladssæsonen med et endages-stævne i Middelfart lørdag den 4. maj. Det blev til en sikker sejr til Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum Sejlklub i noget ustabilt vejr.

14 joller fra både Jylland, Fyn og Sjælland havde fundet vej til Middelfart, selvom morgenen både bød på kulde, snevejr og glatte veje.

Vanskelige forhold
Vejret viste sig dagen igennem fra sin mest alsidige – men noget kolde side, og dagen bød både på sol, skyer og byger samt en vind, der varierede både i retning og ikke mindst styrke. I forbindelse med bygerne øgede vinden flere gange til over 10 m/s, hvilket satte flere af besætningerne på alvorlige prøver – flere måtte en tur rundt, og en enkelt gast endte i baljen, da fødderne smuttede ud af hængestropperne ...

Sikre vindere
Der blev i løbet af dagen gennemført otte gode sejladser af 25-30 minutters varighed, på en op-ned-bane i indsejlingen til Gamborg Fjord. De meget varierende forhold var svære at læse for langt de fleste af besætningerne, og mange oplevede placeringer i begge ender af feltet. Klart bedst i de varierende forhold var Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum Sejlklub, der allerede tidligt på sæsonen viste storform, og med særdeles solid sejlads vandt stævnet suverænt foran Christian Milert og Kim Fremlev på 2. pladsen og Mogens Just og Marc Dullum på 3. pladsen.

Efter sejladserne diskede den arrangerende sejlklub op med ild i pejsen, øl og svensk pølseret til en flok meget trætte, men superglade sejlere. Ikke underligt at stævnet for 3. år i træk oplevede en vækst i antal af deltagere, selvom vejret var noget vinterligt…

Næste stævne i Wayfarer-klassen er Sjællands Mesterskabet, der sejles på Furesøen den 15. og 16. juni.

Kilde: Pressemeddelelse, wayfarer.dk

 Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i Kina

Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemførtSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt