K.A.S. vil lave Danmarks bedste kapsejladsskole

Tilbage i 2017 besluttede K.A.S. (Kjøbenhavns Amatør Sejlklub) at lave Danmarks Bedste Kapsejladsskole for voksne kølbådsejlere. Se planerne for 2019.

2018 blev i samarbejde med Crew You! brugt til at kortlægge og strukturere træningen, samt give instruktørerne de bedste redskaber til at skabe de rammer den høje målsætning krævede.
Og man ville sikre, at mulighederne blev endnu bedre i år.

Klubben investerede i leje af endnu en J70, en ny RIB og goPro samt en række initiativer som stævnetræning og vintersejlads er allerede godt implementeret.
2019 bliver så året hvor der skrues helt op for tempoet. Det er sket med bl.a. ansættelse af fem trænere i den absolutte top.

Ved deltagelse på Kapskolen i K.A.S. bliver man trænet af Jesper Radich og Rene Villefrance.

Om tirsdagen er der oprettet to dedikerede kvindehold som bliver trænet af Mille B. Jensen og Anne Mette Lerbech. Herudover vil klasse- og storbådspecialister være at finde på trænerteamet og ikke mindst så er Nicolai Sehested tilknyttet som gæstelærer igennem hele den kommende sæson.

”For os har det været vigtigt at skabe et tilbud til eksisterende medlemmer og nye medlemmer som kan supplere vores gode og veletablerede sejlerskole. Jeg tror vi rammer ned i noget der i den grad mangler i dansk sejlsport og med en så stærk trænerstab tror jeg på vi kan skabe noget nyt for voksensejlere som gerne vil både sejle stærkt og have fællesskabet. Jeg er super stolt over, at vores hårde arbejde med at reformere Kapskolen kan lokke så prominente navne som Jesper, Rene og Nicolai til klubben,” fortæller Charlotte Andersen, formand for Kapudvalget i K.A.S.

Jesper Radich ser frem til at komme i gang og siger: “Jeg glæder mig til at arbejde med en moderne tilgang til kapsejlads i kølbåde, hvor vi skal have båden til at sejle hurtigt fremad, men også stiller skarpt på både hver enkelts rolle og ansvar om bord og den samlede orkestrering.”

Klubbens allerede fungerende instruktører vil indgå i en train the trainer-ordning over de næste 24 måneder, hvor der eksempelvis vil blive undervist i taktik, trim, regler, pædagogik og meteorologi. Så man udvikler sejlerne, men også den trænerstab der på sigt skal drive arbejdet i klubben.

Der er stadig få pladser tilbage, så ønsker man sig kapsejladstræning på internationalt topniveau i J70 og sejlads i Danmarks største spækhuggerfelt, så er det med at melde sig via www.kas.dk inden det er for sent.
Ved spørgsmål kan man kontakte Charlotte Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Seneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *