Tredje Golden Globe Race-sejler i mål

Søndag kl.11 gik solosejler Uku Randma endelig i mål i Les Sables d’Olonne, efter 252 dage til søs. Se video fra ankomsten til Frankrig.

Den 56-årige ester i sin Rustler 36, One and All, er den tredje, der har gennemført Golden Globe Race 2018, og gik i mål søndag kl. 11 i Les Sables d’Olonne, Frankrig.

Tirsdag havde Uku Randma sin sidste storm, med 50 knobs vind og fem meter høje bølger frem mod Biscayen. Så meget desto mere var velkomsten sød i Frankrig, hvor vinder af Golden Globe Race 2018 Jean Luc Van Den Heede, 2.plads vinder Mark Slats, Susie Goodall, Loïc Lepage og det halve af indbyggerne i Les Sables d'Olonne ventede på havnen, for at byde ham velkommen hjem. Det viste sig hurtigt, at de eneste vinderen ønskede sig var – en pizza.

Det var på høje tid den 56-årige solosejler nåede i havn, han var udgået for mad, og har ikke set sin kone og børn i otte måneder.

Tilbage i kapsejladsen jorden rundt er amerikaneren Istvan Kopar, der hastigt nærmes sig mål, og Tapio Lehtinen fra Finland, der sejler i Atlanterhavet ud for Sydamerikas kyst.

Produktnyt