Vellykket Ice Cup med træning - se fotogalleri

Sæsonen 2019 er for alvor blevet skudt i gang i Aarhus, hvor årets første kapsejlads for joller blev afviklet i weekenden. Med sejlere fra både Tyskland og Danmark sluttede to weekender med årets første stævne for joller i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Før stævnet og kapsejladsen var der træningslejr, en aktivitet under Team Danmark Elite og talentcenter Aarhus med Kaløvig Bådelaug som arrangør.

Stævnet blev afholdt i det nye sejlsportscenter, hvor alle sejlere fik deres båd ind i hallerne. Til stor tilfredshed for sejlerne, også i ugen mellem de to aktiviteter.
”Nu er sæsonen kick-startet og som sædvanlig var der kun glæde at se hos de ca. 60 sejlere i optimist, Zoom8, Euro, Laser Radial og 29’er,” siger stævneleder Michael Vogelius.
”Specielt Zoom8-sejlerne havde fint fremmøde og energi, men her venter der også et EM på hjemmebane i påsken”.

Starter som til America’s Cup
Som noget nyt havde cheftræner Finn Beton valgt, at sejlerne efter frokost søndag skulle udfordres med starter i Americas Cup format. Det sendte bl.a. en stor gruppe af e-jollesejlere afsted i en stor gruppe til første mærke, hvor der blev brug for at holde styr på vigeregler og udvise sportsmanship. På et tidspunkt holdt træner Jørgen Holm sig nærmest for øjnene med de mange sejlere så tæt på hinanden, men de klarede det alle flot og uden skader. Og sejlerne syntes det var en ny og spændende udfordring.

Lørdag bød på svag vind, mens der var god luft søndag, så der var lidt for alle.

Top 3 resultater:

Optimist:
Nicklas Holt
Aksel Berg
Jeppe Dam Schmidt

Zoom8
Gustav Aasholm-Bradley
Simon Christoffersen
Jacob Svends Nielsen

Europa
Rune Meedom Cramer
Henrik Søe Christensen
Marie Præst

29er
Jens-Christian Dehn-Toftegaard og Mads Fuglbjerg
Frederik Fomsgaard Bruun og Marcus Langagergaard
Josephine Nøjgaard og Ellen Nielsen

Se alle resultater her.

Næste større jollestævne i Aarhus er EM for Zoom8 i påsken og Torm Grand Prix den 4. og 5. Maj. Begge stævner afholdes af og i Kaløvig Bådelaug.

Fotogalleri: Per Heegaard
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen