Optakt til SailGP i Sydney - alt du skal vide om racet

SailGP er det seneste store, internationale kapsejlads-event på markedet: Larry Ellison og Russell Coutts startede det op, efter at have tabt finalen i America’s Cup i 2017. De overtog de lynhurtige, foilende 50 fods katamaraner der blev brugt, modificerede dem og gjorde dem til entype-klassen F50. Nu starter det første race i morgen fredag i Sydney.

Kan vinde 1 million dollars
Bådene skal kunne sejle mere end 50 knob, og de seks professionelle, nationale besætninger kan vinde en million US dollars ved finalen i Marseilles sidst på året.
Magasinet BÅD bragte for nyligt en artikel om det nye fænomen i international sejlsport –  Vi fejrer starten af SailGB, og åbner op for hele magasinet her, så du kan læse artiklen på side 56-59, og meget andet i udgave 546.

Stor underholdningsværdi?
Forventningerne til mediedækningen er store – det skal efter sigende være et stort satsningsområde for arrangørerne. De kan trække på erfaringer fra AC på Bermuda i 2017 – måske det bedst formidlede sejlsportsstævne nogensinde. Projektet er stadig i startfasen, men nu må vi se om SailGP kan leve op til forventningerne!

Du kan se det hele dækket live fredag kl 06.00 på Viaplay.dk, samt på SailGP’s Facebookside via linket her:

Sejladsens website finder du her, og SailGP-appen til Apple iOS-enheder kan findes på App Store. En Android-version følger senere

Er du i humør til at varme op allerede nu, er der en video-teaser her:Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen