Test af nyt mix OL-format på Mallorca

Den internationale Olympiske Komites ønske om flere olympiske events med mix-besætninger, munder nu ud i en test-event i 470er. Første testsejlads bliver til Trofeo Princesa Sofía Iberostar på Mallorca i marts/april.

Trofeo Princesa Sofía Iberostar har i år 50-års jubilæum, og fra den 29. marts til 6. april vil omkring 1000 sejlere fra 55 lande mødes i bugten ved Palma på Mallorca, fordelt på de respektive 10 olympiske sejlformater. Men i denne udgave vil 470er mænd og kvinder blive suppleret med 470er mixet besætning. Det er valgfrit, hvem der er skipper og gast.

Nye unge besætninger
“Det er en ære for Sofía Iberostar, at være de første til at teste denne event. Ønsket om at introducere mix-eventen kom fra 470er-klassen, der gerne vil tilbyde mix-besætninger muligheden for at teste formatet, med øjnene rettet mod Paris i 2024,” siger Ferran Muniesa, event General Manager.

Mens top-besætningerne stadig er baseret på et køn, der forbereder sig til OL i Tokyo i 2020, er det mest ganske unge teams, der vil prøve kræfter med den nye disciplin – seks år før OL i Paris.

Lige mange kvinder og mænd
”Det er en rigtig god ide, at der åbnes op for kapsejlads for mix-besætninger i tomandsjolle, især fordi der i 2024 skal sejles mixet 470er. Det falder godt i tråd med, at det fremover bliver et krav, at der skal være lige dele mænd og kvinder i de respektive discipliner til OL,” siger direktør for Dansk Sejlunion, Christian Lerche.

”Vi har allerede set i Nacra 17-klassen, at det ikke altid er så nemt at sejle med en mixet besætning, hvor der er nogle psykologiske faktorer der spiller ind,” tilføjer Ferran Muniesa. 
”Men IOC er fast besluttet på, at lighed mellem kønnene skal have medvind i sporten, og Trofeo Princesa Sofía Iberostar bakker op om konceptet, og er meget opmærksomme på nødvendigheden af, at få et mere fair og ens samfund kønnene imellem på alle niveauer.”Seneste nyheder

Grønt lys til flere husbåde i danske havne

Ny app giver dig kontakt til andre sejlere

Øresund på Langs til august


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout