Sejl Shetland Race 2019 i sommer

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med Nordsøen og Nordatlanten i sommer, så skal du sejle Shetland Race. Men det stiller krav til båd og skipper. Se video fra kapsejladsen i 2017.

Pantaenius Shetland Race er en årligt tilbagevendende kapsejlads for kølbåde, der starter ved Bergen i Norge. Mål er Lerwick på Shetlandsøerne, 194 sømil mod vest. Sejladsen går for at være en af de mest udfordrende og spektakulære begivenheder i Nordsøen og Nordatlanten for kapsejlere.

Sejladsen falder i år uheldigvis sammen med Danmark Rundt Inshore, men er du til længere stræk på åbent hav, er Shetlands Race et sjovt og spændende alternativ.

Velkommen på Shetlandsøerne

Pantaenius Shetland Race er en kapsejlads med to ben. Ben 1 begynder tæt på Marsteinens Fyr i den ydre Korsfjorden syd for Bergen, onsdag den 26. juni, og går til Lerwick på Shetland.
Ben 2 starter i Lerwick Harbour lørdag den 29. juni og går tilbage til Bergen, Norge.

Turen giver en god mulighed for at tilbringe lidt tid i Norge og på Shetland – en fin mulighed for at udforske begge destinationer. Traditionelt føler beboerne på Shetland sig meget nært knyttet til de skandinaviske lande, og byder nordboere hjertelig velkommen.

Store krav til båd og mandskab

Du kan vælge at sejle med fuldt mandskab, dvs. minimum fire om bord, eller doublehand. Vælger du at deltage, skal du og din båd overholde flere regulativer. Bl.a. skal båden medføre redningsflåde og have indenbords motor. Mindst en person om bord skal have et ISAF-godkendt Offshore Personal Survival Training course, og både med gasinstallationer skal have en gasdetektor installeret. Det hele er nærmere beskrevet i Notice of Race.


Shetlands Race-video fra 2017Pantaenius Shetland Race er organiseret af Hordaland Seilkrets (Hordaland Sailing Association) i samarbejde med Lerwick Boating Club på Shetland.Seneste nyheder

22 sømil uden støj og røg

Copenhagen Boatshow: Melder alt udsolgt


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout