Jean-Luc Van Den Heede vinder Golden Globe Race

Det var en træt og glad Jean-Luc Van Den Heede, der efter en meget lang tur på omtrent 28.000 sømil nåede frem til mållinjen i Les Sables d’Olonne ca. kl. 10.13. Målgangen var med maner, med spiler oppe og fuld fart frem.
Her ventede en hær af både, med bl.a. hans kone, der kom om bord og ønskede manden velkommen hjem.
Sejladsen gennem kanalen ind til Les Sables d’Olonne gik også for sejl, da han var løbet tør for brændstof. Noget svært at navigere i en kanal tæt pakket med gummibåde og små færger.

Det lader til at hele byen har taget fri for at hylde Jean Luc, men sir Robin Knox Johnston, der var med på dommerbåden, fik også en hyldest med på vejen af tusindvis af tilskuere og skolebørn. Rygtet vil vide at Loïck Peyron også er i Les Sables d’Olonne for at lykønske Jean Luc.

robin knox johnston
Sir Robin Knox-Johnston, der vandt Golden Globe Race for 50 år siden, var med i velkonstkomiteen. Foto: GGR

Det har taget den 73-årige franskmand 211 dage 23 timer 12 min. at sejle jorden rundt nonstop, med start i Les Sables d’Olonne den 1. juli 2018.

Sejren er velfortjent, da Jean-Luc Van Den Heede ikke har vundet en 1.plads før, på trods af deltagelse i Vendée Globe, Transat Jacques Vabre og Route du Rhum og mange flere store kapsejladser.
Franskmanden har fortalt, at det er sidste gang, han tager jorden rundt solo, så meget desto mere kan man unde ham denne sejr. Han er indehaver af verdensrekorden jorden rundt i en tid, der bare er nogle minutter bedre en dagens sejr.

Turen har ikke være uden knaster, et mastehavari 1900 sømil vest for Kap Horn, medførte at masten kunne rekonstrueres, men ikke optimalt. Så Van Den Heedes sejlads har været forsigtig. Hans nærmeste konkurrent Mark Slats, har valgt at søge nødhavn, da en grim storm er i anmarch i biscayen. Han kan også imødese en mindre tidstraf, da han også har benyttet radioen til uautoriseret brug.

jean luc champagne

Tillykke til Jean-Luc Van Den Heede fra Bådmagasinet, godt sejlet!

Om Jean-Luc Van Den Heede:

Jean-Luc Van Den Heede startede med at sejle som 17-årig, og arbejdede som matematiklærer i den franske havneby Lorient. Efter 1989 sejlede han på fuld tid.

Jean Luc Van Den Heedes ”cv”.

1977 : 2nd of the Mini Transat
1979 : 2nd of the Mini Transat
1986 : 2nd of the BOC Challenge on Let's Go
1990 : 3rd of the Vendée Globe on 3615 MET
1993 : 2nd of the Vendée Globe on Sofap Helvim
1993 : 4th of the Transat Jacques Vabre
1995 : 3rd of the BOC Challenge on Vendée Entreprises
1998 : 2nd of the Route du Rhum on Algimouss
2002 : Record crossing of the Channel aboard Adrien with Karen Leibovici
2004 : Record westabout circumnavigation in 122d 14h 3min 49s.
Produktnyt