Rolex Sydney Hobart: Det tætteste race ever

Her på sejladsens anden dag, holder de fire førende både stadig tæt kontakt. Der er, ganske sjældent for sejladsen, hele fire både med fremme, men det virker som om Comanche trækker en smule fra den anden storfavorit Wild Oats XI, og afstanden her torsdag kl. 10 er lige godt to sømil. Yderligere et par sømil tilbage ligger Black Jack samt båden Infotrack (tidligere Perpetual Loyal som tog Line Honours i 2016, red.) med Bouwe Bekking om bord.

De fire førende har ramt nordspidsen af Tasmanien, og ligger og krydser på læns ned langs kysten, inden de skærer op mod målet i Hobart. Intet er afgjort. Jeg sender nemlig lige mine tanker tilbage til sidste år, hvor Wild Oats XI gik forbi Comanche det sidste stykke på vej ind mod Hobart, for dog så at blive tilført en times straf, efter en protest mod dem i starten.

Comanche tog Line Honours og rekord tilbage i 2017. Rekord bliver det helt sikkert ikke til i år, men et forsigtigt gæt kunne godt gå i retningen af de igen vil sejle først over mållinjen i Hobart. Som status ser ud her torsdag formiddag, så forventes bådene i mål med en ETA på 1 døgn og små 22 timer – altså om ca. 15 timer, om Vor Herre vil, omkring midnat.

Link til Rolex Sydney Hobart herSeneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News